TomTom automatiseert productie digitale kaarten verder en schrapt 500 banen – IT Pro – Nieuws

TomTom automatiseert productie digitale kaarten verder en schrapt 500 banen – IT Pro – Nieuws

TomTom zegt een geautomatiseerd platform te hebben ontwikkeld voor het maken van zijn digitale kaarten, waardoor het bedrijf efficiënter en beter kaarten kan maken. 500 banen binnen de Maps-divisie zijn daardoor overbodig geworden en worden geschrapt.

Met het ‘geavanceerde, geautomatiseerde mapmaking-platform’ zegt TomTom verschillende digitale bronnen te integreren en zo kaarten te ontwikkelen die nieuwere en meer informatie bevatten en een bredere dekking hebben. Het bedrijf geeft niet aan welke extra bronnen nu worden aangesproken, of hoe het geautomatiseerde platform werkt. TomTom zegt met de verbeterde kaarten betere producten te kunnen aanbieden, zowel in de Automotive- als in de Enterprise-onderdelen van het bedrijf.

Het nieuwe platform zorgt er bovendien voor dat het bedrijf efficiënter kan werken. Daardoor en dankzij de verbeterde kaarten verwacht TomTom nu beter te kunnen concurreren met andere kaartleveranciers. Die verbeterde efficiëntie heeft wel tot gevolg dat 500 banen bij de Maps-divisie boventallig zijn geworden en worden geschrapt. Dat komt neer op tien procent van TomToms wereldwijde personeelsaantal. Het persbericht vermeldt niet of er gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.

TomTom gebruikt zijn digitale kaarten voor zijn eigen navigatiesystemen en apps, maar verkoopt ze ook aan externe bedrijven. Zo heeft het bedrijf overeenkomsten met Mercedes, Volkswagen, Ford en Stellantis voor het leveren van kaartendiensten die deze voertuigfabrikanten weer in hun eigen systemen kunnen integreren. Ook Microsoft, Verizon en Uber worden als klanten van het bedrijf genoemd.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197428/tomtom-automatiseert-productie-digitale-kaarten-verder-en-schrapt-500-banen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.