TomTom draait verlies door teruglopende autoproductie – Tablets en telefoons – Nieuws

TomTom draait verlies door teruglopende autoproductie – Tablets en telefoons – Nieuws

Wellicht is het ondertussen wel verbeterd. Mijn bevindingen hieronder:

Voor mij waren de volgende zaken het aller belangrijkste in een navigatie app, iets wat TomTom voorheen op hun navigatietoestellen altijd enorm goed deed:

  • Duidelijke informatie over aankomsttijd, rekeninghoudende met vertragingen en files. Zodat je goede keuzes kan maken over welke route te nemen
  • Visualizeren van deze files en de impact op je aankomsttijd
  • Informatie over flitsers, en dan in het bijzonder het lijntje dat ze aan de rechterkant gebruikten om de gemiddelde snelheid tijdens trajectcontroles te tonen

Zoals je wellicht al kan aflezen, biedt Apple Maps deze functionaliteiten nagenoeg niet. Ook Google Maps doet dit vaak niet heel goed. Dus op dit moment heb ik geen duidelijke weergave van mijn aankomsttijd. Ja Apple Maps laat zien hoelaat je aan komt, maar ik kan niet zien wat de impact is van een file op de route. Kost die ene file je 1 minuut, of 10 minuten? Toch belangrijk bij het bepalen van de route. Daarnaast is Apple Maps ook heel slecht in het weergeven van flitsers en laat eigenlijk helemaal niets zien over trajectcontroles.

Dan even terug naar de free trial van TomTom die ik in de zomer van vorig jaar heb gedaan. Mijn gevoel was dat de sterke rechterbalk van TomTom een stuk minder functionaliteiten had. Grafisch klopte de balk al niet, wel kon ik de files zien en de impact op mijn route. Tijdens trajectcontroles liet de app enkel zien dat er een trajectcontrole was, maar niet hoe hard ik gemiddeld over het stuk had gereden. Als laatste was er een varia aan verschillende problemen met de app. De interface werkte gewoon niet goed genoeg en was langzaam/lagde.

Het kan zijn dat dit inmiddels is opgelost en het een geweldige app is, maar destijds vond ik het het geld niet waard. De keuze was dus om de features niet te hebben in een betaalde app, of niet te hebben in een gratis app. Dan is de keuze snel gemaakt. Ook biedt Apple Maps enkele native functionaliteiten die ik dan weer wel veel gebruik, zoals standaard integratie met Shortcuts.

Misschien dat ik de app van TomTom ooit nog wel eens een nieuwe kans zal geven, maar ik vond de eerste ervaring echt heel erg tegenvallen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195620/tomtom-draait-verlies-door-teruglopende-autoproductie.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.