Top 10 Cybersecurity-aandelen om in 2023 te kopen voor een goed rendement

Top 10 Cybersecurity-aandelen om in 2023 te kopen voor een goed rendement


Cyberbeveiliging Aandelen

De top 10 cybersecurity aandelen om in 2023 te kopen voor een goed rendement hebben potentieel voor de lange termijn

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn de uitgaven voor cyberbeveiliging omhoog geschoten. Door de noodzaak van cloud computing en werken op afstand worden organisaties nu geconfronteerd met nieuwe beveiligingsproblemen. Als gevolg van de toegenomen vraag naar beveiligingssoftware van de volgende generatie, zagen talrijke cyberbeveiligingsaandelen het uitstekend gaan in 2020 en 2021. Sommige van de grootste vliegers werden getemperd door een berenmarkt in 2022, maar cyberbeveiliging is nog steeds een populair beleggingsthema.

Cybercrime stijgt vaak met dubbele cijfers. Het mag geen verrassing zijn dat de wereldwijde uitgaven voor cyberbeveiliging in 2022 naar verwachting meer dan 170 miljard dollar zullen bedragen en dat de sector de komende jaren waarschijnlijk snel zal blijven groeien. Als u weet hoe u in cyberbeveiligingsbedrijven moet beleggen, kunt u in het komende decennium aanzienlijke winsten boeken, omdat het een hete sector van de technologiesector is. In dit artikel hebben we de top 10 cyberbeveiligingsaandelen genoemd om in 2023 te kopen voor een goed rendement, dus laten we die eens bekijken.


  1. CrowdStrike Holdings

CrowdStrike Holdings is een cloud-native softwareleverancier die endpoint security biedt, een verdediging voor computers, servers, laptops en andere netwerkapparaten. CrowdStrike is vooral geschikt voor het faciliteren van werk op afstand omdat het op de cloud is gebaseerd.


  1. Zscaler

Zscaler, een andere leverancier van cloud-native beveiliging, werkt samen met endpoint-beveiligingsdiensten om gegevens veilig te houden. Ondanks de waardedaling van het aandeel met 50% in 2022, heeft het bedrijf zijn omzet snel laten groeien en is het een van de grootste pure-play cybersecurity aandelen volgens market cap.


  1. Okta

Okta is een leider in identiteits- en toegangsbeheer, die een zero-trust architectuur gebruikt om conventionele beveiliging opnieuw onder de loep te nemen. Voordat toegang wordt verleend tot gegevens en apps, vereist dit soort identiteitsbeheer voortdurend gebruikersauthenticatie. Zero-trust beveiliging gedraagt zich meer als een counterspy bureau als legacy beveiliging een fort is met een muur en een slotgracht.


  1. SentinelOne

Een andere recente pure-play cybersecurity startup om te debuteren op de beurs is SentinelOne. De beursgang van SentinelOne in juni 2021, de grootste ooit voor een cyberbeveiligingsbedrijf, leverde 1,2 miljard dollar in contanten op en waardeerde het bedrijf op 10 miljard dollar. Het aandeel is onder zijn IPO-prijs gezakt als gevolg van SentinelOne’s vertraagde omzetgroei en een moeilijk beursjaar in 2022.


  1. Palo Alto Networks

De expertise van Palo Alto Networks is gericht op firewalls, wat ouderwetse beveiligingstools zijn die het verkeer bewaken dat fysieke locaties zoals kantoren en datacenters binnenkomt en verlaat. Hoewel er nog steeds veel vraag is naar zijn legacy-diensten, is cloud computing waar de echte ontwikkeling plaatsvindt.


  1. Fortinet

Fortinet, een leverancier van legacy security software, behoort tot de top cybersecurity bedrijven in de wereld in termen van omzet en marktkapitalisatie. Het heeft een tweecijferige procentuele groei aangehouden en is zeer lucratief, net als zijn rivaal Palo Alto Networks. In tegenstelling tot Palo Alto Networks heeft Fortinet echter investeringen gedaan in zijn eigen ontwikkeling van cloudbeveiliging om concurrerend te blijven.


  1. Splunk

Splunk, een bekende pionier op het gebied van gegevensanalyse, biedt software waarmee bedrijven informatielogboeken kunnen uitkammen, online activiteiten kunnen bijhouden en reacties op datalekken kunnen plannen. Hoewel het platform van het bedrijf dateert van vóór cloud computing, zijn gebruikers overgestapt op recentere cloud-gebaseerde versies van de software.


  1. Datadog

Een cloud-native tool genaamd Datadog is ontworpen om cloud-gebaseerde data en processen te verzamelen, te bewaken en inzichtelijk te maken. Om de werklast van drukke IT-medewerkers te verminderen, maakt het bedrijf gebruik van AI om te helpen bij het automatiseren van het proces van bewaking van enorme en ingewikkelde gegevensreeksen. Het heeft ook voortdurend extra modules, zoals cloudgebaseerde beveiliging en gegevensbewaking, toegevoegd aan de functionaliteit van zijn platform.


  1. Akamai

Akamai, een content delivery network (CDN), zorgt ervoor dat gegevens veilig hun bestemming bereiken. CDN’s zijn belangrijk omdat de hoeveelheid gegevens die via het internet worden verzonden voortdurend toeneemt. Meer mensen dan ooit gebruiken het internet voor verschillende doeleinden, waaronder zaken en plezier. Om zijn netwerkbeveiligingsdiensten te verbeteren en zijn klanten te beschermen tegen ransomware-aanvallen, kocht Akamai in 2021 het Israëlische bedrijf Guardicore en in de eerste helft van 2022 de cloudinfrastructuurprovider Linode.


  1. Leidos Holdings Inc.

Wereldwijd levert Leidos Holdings Inc. diensten aan de civiele, defensie-, inlichtingen- en gezondheidssector. Leidos Holdings Inc. was eind Q4 2022 opgenomen in 37 portefeuilles van beleggers. Deze fondsen bezaten samen belangen in het bedrijf ter waarde van US$ 615,2 miljoen, tegenover US$ 409,7 miljoen in het vorige kwartaal toen 35 hedgefondsen belangen in het bedrijf hadden. Het aandeel krijgt gunstige feedback van hedgefondsen.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.