Topman voor Autopilot bij Tesla gaat weg – Beeld en geluid – Nieuws

Topman voor Autopilot bij Tesla gaat weg – Beeld en geluid – Nieuws

Sinds 10 juni heb ik een Model Y en ik ben net terug van 2 weken Brussel – Gardameer – Günzburg – Brussel. Ik heb FSD genomen omdat ik ermee wou spelen, terwijl ik eigenlijk niet geloof in een autonoom systeem op camera’s alleen. Een ander voordeel is dat je minder beepjes hebt (wel duur betaald) en in theorie recht hebt op hardware upgrades indien nodig, alhoewel ik betwijfel of die backwards compatible gaan zijn. Ik twijfelde eerst om enkel de Enhanced Autopilot te nemen, maar dan was het verschil ook niet heel groot mee. Het belletje wanneer het verkeerslicht op groen sprint is leuk, maar is nu net standaard geworden.

Wat de radar betreft will Musk niet naar een meer geavanceerde radar gaan, wat volgens mij wel een goed idee is. Of het volstaat is een ander paar mouwen. Dat betwijfel ik nog. Ik weet trouwens ook niet goed hoe je autopilot deftig moet ontwikkelen met al die verschillende hardware configuraties. Ik vraag me af of dat ook te maken heeft met het vertrek van Karpathy.

Op zich kan je de code wel modulair opbouwen, in die zin dat de analyse van de beelden een apart blok software is, maar dat je beslissingen dan genomen worden op basis van het al dan niet aanwezig zijn van hardware. Bijvoorbeeld bij AP1 ga je heel voorzichtig zijn in het nemen van beslissingen.

Ik rijd zelf ook al een jaar met een Tesla Model 3 en moet vaststellen dat het een fantastische wagen is maar dat ik ook niet meteen zie hoe deze wagens in Europa (smalle bochtige wegen en steden met veel fietsers en wandelaars) goed autonoom gaan werken. Ik stoor mij enorm aan het bruusk automatisch remmen wanneer de wagen een fietser opmerkt bijv. Ronduit gevaarlijk voor de personen achter jou.

Ik heb het een beetje getest buiten de autosnelweg, maar daar vind ik het toch iets te tricky. Op de autosnelweg is het soms al gevaarlijk. Voor grote afstanden is het leuk, ware het niet dat:
– In Italië op het stukje autosnelweg van Bolzano naar de Brenner heb ik niet echt vertrouwen in de auto met de camera’s. Het is smal en bochtig. Hij blijft binnen de lijnen, maar gaat wel erg kort naar de middenlijn.
– Zonder radar wil hij volledige controle over de grootlichten en ruitenwissers. De grootlichten zijn brak momenteel en ze verblinden teveel tegenliggers. Ik ben om 4u ’s nachts vertrokken en AP werkt alleen wanneer je iemand anders volgt zodat hij nooit de grootlichten aansteekt. Je moet ook het ABC-principe van Bjørn Nyland toepassen: Always Be Cleaning. Bij een vuile voorruit gaan de ruitenwissers wel eens aan. De sproeiers zijn eigenlijk slecht gemonteerd, waardoor je het gedeelte voor de camera niet nat/proper krijgt.

Verder ben ik uberhaupt ook geen fan van adaptieve cruise control. Geef mij maar constante snelheid. Ik zal zelf wel bepalen wanneer ik van baanvak verander om voorbij te steken. Ik had dus graag een optie om de radar uit te schakelen.

Ik vind het jammer dat ik geen radar meer geleverd heb gekregen omwille van de redenen hierboven. Van rijbaan wisselen is ook een probleem wanneer het druk is. Indien je rechts rijdt moet je al heel vroeg van rijbaan wisselen:
– Richtingaanwijzer aanzetten.
– Lichte draai aan het stuur geven om te bevestigen dat je wil gaan.
– Auto verandert van rijbaan.
Dit duurt zo een 10 seconden. Als je dan te kort op de voorliggen zit verlies je snelheid, die hij maar heel traag weer naar boven haalt. Eigenlijk onmogelijk wanneer het druk is. Mijn collega zei dat hij heel veel Tesla’s rechts achter anderen ziet hangen. Ik denk niet dat dit omwille van het verbruik is, maar eerder omdat het aangenaam rijden is zonder beepjes en dergelijke. In de VS veranderen de mensen ook niet vaak van rijbaan. Dus houden die radar en agressiever inhalen op de snelweg lijkt me leuker.

Voor de rest ben ik tevreden van mijn aankoop. De trip was 2.353km en ik had een verbruik van 193Wh/km. Daar zaten ook stukjes autosnelweg bij van rond de 200km/u, maar zoals ik al zei was het vaak druk.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/199032/topman-voor-autopilot-bij-tesla-gaat-weg.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.