Tor Project rolt update uit om snelheid Tor-netwerk te verbeteren

Tor Project rolt update uit om snelheid Tor-netwerk te verbeteren

Het Tor Project heeft een nieuwe versie van de Tor-software uitgebracht die de snelheid van het Tor-netwerk drastisch moet verbeteren. Iets wat op dit moment een vaak genoemd probleem van het netwerk is. Dagelijks maken zo’n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen, maar ook om websites te bezoeken die in het land van herkomst worden geblokkeerd.

Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers van vrijwilligers waarover het verkeer loopt. Dit moet de privacy van gebruikers beschermen maar kan er ook voor zorgen dat browsen via het netwerk traag is. Met “Congestion Control” wil het Tor Project dit probleem oplossen. Het elimineert de snelheidsbeperkingen van de huidige Tor-software en vermindert de latency door wachtrijen bij relay-servers te beperken, zo laat het Tor Project weten.

Dit moet niet alleen voor een sneller Tor-netwerk zorgen, maar ook voor een beter gebruik van de beschikbare netwerkcapaciteit. Het Tor Project roept alle serverbeheerders in het Tor-netwerk op om te upgraden naar Tor 0.4.7. Pas als genoeg Tor-servers deze versie draaien zal de nieuwe technologie aan Tor Browser worden toegevoegd, de browser om het Tor-netwerk te kunnen gebruiken. Het Tor Project hoopt dat dit op 31 mei het geval zal zijn.

Bron: https://www.security.nl/posting/752655/Tor+Project+rolt+update+uit+om+snelheid+Tor-netwerk+te+verbeteren?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.