Total War: Warhammer III verschijnt donderdag voor Apple-pc’s met M1-soc – Gaming – Nieuws

Total War: Warhammer III verschijnt donderdag voor Apple-pc’s met M1-soc – Gaming – Nieuws

SEGA brengt op donderdag 5 mei een macOS-versie uit van Total War: Warhammer III. Deze versie vereist een Apple M1-soc en is geport door Feral Interactive. Het strategiespel verscheen in februari voor Windows-pc’s. Feral werkt ook aan een Linux-versie van de game.

Feral Interactive meldt dat ‘deze initiële macOS-versie’ een M1-soc vereist. Door die bewoording lijkt het erop dat de game later ook voor Apple-pc’s met Intel-processors beschikbaar komt, al wordt dat niet verder door Feral toegelicht. Naast een M1 is minstens macOS 12.0.1, 8GB geheugen en 125GB opslag nodig. De macOS-versie komt naar Steam. De game kost daar 60 euro.

Total War: Warhammer III combineert turn-based-strategie met real-time-strategie en speelt zich af in het Warhammer-universum. Deze game heeft onder meer met Grand Cathay en Kislev twee speelbare rassen die niet eerder in Total War: Warhammer-games zijn verschenen, een multiplayermodus met maximaal acht spelers en een uitgebreidere tutorial met de Prologue-campagne.

Vorige week bracht ontwikkelaar Creative Assembly een roadmap uit met informatie over de dlc en updates die de game nog krijgt. Zo verschijnt er in mei een update die bugs moet fixen en komt er deze maand gratis dlc. Tweakers schreef eerder een review over de Windows-versie van Total War: Warhammer III.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196358/total-war-warhammer-iii-verschijnt-donderdag-voor-apple-pcs-met-m1-soc.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.