TSMC meldt omzetstijging van 36 procent in eerste kwartaal – IT Pro – Nieuws

TSMC meldt omzetstijging van 36 procent in eerste kwartaal – IT Pro – Nieuws

TSMC gebruikt de meest cutting edge technologiën en is een sectorkoploper voor chipproductie. Nieuws van hoe TSMC het doet zegt veel over de sector in het algemeen en technologiën.

TSMC is een fabrikant voor heel veel bedrijven, Apple, AMD, Mediatek, Qualcomm, Broadcom, NVidia, Sony, Intel, … Dus nieuws van hoe die productie gaat, wat toekomstplannen zijn etc, zegt veel (beschikbaarheid/productievolumes/prestaties/gebruikte technologiën) over de producten van al deze bedrijven die hun chips door TSMC laat produceren.

Ze gebruiken chip machines van ASML en zijn geïnvesteerd in dit Nederlands bedrijf dat een van de enige in de wereld is die hoogtechnologische EUV machines maakt die gebruikt worden in chipproductie. Dit is je link met NL.

Nieuws rond groei of inkrimping van de ‘demand’ van de markt en supply/productiecapaciteit is voor consumenten interessant om te weten gezien de massieve chiptekorten de afgelopen jaren en geeft aan hoe prijzen zullen evolueren.

Dus er valt veel meer af te leiden dan enkel wat de aandelenprijs van TSMC zelf doet.

[Reactie gewijzigd door skralan op 8 april 2022 13:52]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195382/tsmc-meldt-omzetstijging-van-36-procent-in-eerste-kwartaal.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.