Tulfo wil Nationaal Cyber Security Bureau oprichten

Tulfo wil Nationaal Cyber Security Bureau oprichten


House Deputy Majority Leader en ACT-CIS Rep. Erwin Tulfo heeft de regering gevraagd een National Cyber Security Office op te richten dat het land moet beschermen tegen hackers of cyberterroristen.

Tulfo zei dat de reeks hackaanvallen op verschillende overheidsinstellingen heeft aangetoond hoe kwetsbaar overheidsinstellingen zijn voor hackers.

Hij zei dat veel landen al cyberbeveiligingsinstanties opzetten omdat bijna alle transacties en communicatie nu online of digitaal zijn.

Tulfo is van plan een wetsvoorstel in te dienen om hackers en cyberterroristen te bestrijden.

“Bewaking en het verzamelen van inlichtingen, monitoring en snelle schadebeperking en het terughalen van verloren of gestolen gegevens of bestanden zal de primaire taak zijn van het genoemde agentschap,” zei hij.

Tot de taken van het agentschap behoort ook het identificeren van hackers en cybersyndicaten en terroristen.

“Geen enkel digitaal bestand is nog veilig voor professionele hackers, daarom moeten we onze natie beschermen tegen deze nieuwe dreiging,” zei Tulfo.

Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.