Turing Pi 2-bord voor Raspberry Pi-cluster haalt binnen een dag miljoen euro op – Computer – Nieuws

Turing Pi 2-bord voor Raspberry Pi-cluster haalt binnen een dag miljoen euro op – Computer – Nieuws

Turing Pi heeft maandagavond de tweede versie van zijn clustercomputerbord op Kickstarter geplaatst. De Turing Pi 2 heeft binnen twintig uur bijna een miljoen euro opgehaald. Een Turing Pi 2-bord kost momenteel 210 euro op Kickstarter.

De Turing Pi 2 komt beschikbaar als mini-ITX-bord, waarmee gebruikers tot vier computemodules kunnen combineren voor een enkele cluster. De Turing Pi 2 biedt daarbij onder meer ondersteuning voor de Raspberry Pi Compute Module 4 en Nvidia’s Jetson Nano-, TX2 NX- en Xavier NX-modules.

Het is mogelijk om verschillende van die computemodules te combineren op het Turing Pi 2-bord. Het clusterbord krijgt daarbij SATA-poorten, RJ45-aansluitingen voor gigabitethernet, USB 3.0-poorten en mPCIe-sockets. Het bord kan onder meer worden uitgebreid met modules voor wifi, bluetooth, 4G en 5G, LoRa en Zigbee. De Turing Pi 2 kost momenteel ongeveer 210 euro op Kickstarter, met een verwachte levering in september. Dat bedrag is exclusief computemodules; die moeten gebruikers los aanschaffen.

Het bedrijf komt ook met een eigen computemodule, de Turing RK1. Die module krijgt een Rockchip RK3588-soc met vier Cortex-A76-cores en vier Cortex-A55-kernen. Die module kan daarbij worden uitgerust met maximaal 32GB geheugen en krijgt een PCIe 3.0-interface. De Turing RK1 zal ook ondersteuning bieden voor de Turing Pi 2. Het bedrijf deelt verder nog weinig details over de RK1-computemodule.

Gebruikers kunnen de Turing Pi 2 met verschillende computemodules onder meer gebruiken om diensten te hosten, schrijft de fabrikant. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld diensten als Home Assistant en Nextcloud gebruiken of bijvoorbeeld een Minecraft-server draaien op een cluster, noemt Turing Pi als voorbeelden. Het bord ondersteunt daarbij software als Kubernetes, Prometheus en Docker.

Bron: Turing Pi 2

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196856/turing-pi-2-bord-voor-raspberry-pi-cluster-haalt-binnen-een-dag-miljoen-euro-op.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.