Tutanota werkt aan privacyvriendelijk groupware-alternatief voor Google

Tutanota werkt aan privacyvriendelijk groupware-alternatief voor Google

Versleutelde e-maildienst Tutanota werkt aan een privacyvriendelijkk groupware-alternatief voor de diensten van Apple, Google en Microsoft. Daarbij wordt onder andere gewezen naar een recente Kamerbrief van Onderwijsministers Dijkgraaf en Wiersma dat Google Chrome en Chrome OS nog niet aan de privacyeisen voor het onderwijs voldoen en er volgend jaar augustus nieuwe versies van de producten verschijnen waarbij dit wel het geval is.

Vorig jaar adviseerde de Autoriteit Persoonsgegevens het Nederlands onderwijs om te stoppen met het gebruik van Google Workspace-diensten omdat ze niet aan de AVG voldoen. Ook in Duitsland stelde de toezichthouder dat onderwijsinstellingen mogelijk geen gebruik van Googles-diensten kunnen maken.

Tutanota biedt versleutelde e-mail, maar werkt aan een volledig versleutelde Groupware Suite die aan de AVG voldoet. Volgens de e-mailprovider moet dit een echt alternatief voor de diensten van Apple, Google en Microsoft worden met “maximaal respect voor de privacy van gebruikers”, aldus het bedrijf. Wanneer deze oplossing precies beschikbaar komt is nog onbekend. Dit zal nog “enkele jaren” duren, aldus de aankondiging.

Bron: https://www.security.nl/posting/762009/Tutanota+werkt+aan+privacyvriendelijk+groupware-alternatief+voor+Google?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.