Tweede Kamer wil af van Chinese beveiligingscamera’s bij politie en overheid

Tweede Kamer wil af van Chinese beveiligingscamera’s bij politie en overheid
Door Anoniem: Noem mij naief, maar is er enige reden waarom die dingen vanaf internet bereikbaar moeten zijn, of moeten kunnen communiceren richting internet? Ik heb die dingen thuis zelfs in een VLAN hangen die niet bereikbaar is van/naar internet, dat moet de overheid toch ook wel kunnen lukken, lijkt me?

Diezelfde discussie was laatst ook al met die handscanners van Chinese makkelijk in de haven van Rotterdam.

Joh, als je alles met Chinese spyware wilt vermijden, dan mag je terug naar pen en papier. In vrijwel alles zitten wel chips en software uit China, ook als er een bekend merk op is geplakt….

Het is goed als de overheid zich meer bewust wordt van dit soort risico’s, maar ga dat dan beleidsmatig aanpakken en niet incident gedreven….. Dit soort camera’s zijn nog wel het minste probleem. Zoals je schetst, die kan je vrij eenvoudig van internet ontkoppelen. Wat dacht je van je PC, telefoon, streaming devices, router, etc.? Dat moet aan internet hangen, als de Chinezen willen spioneren hebben ze hier veel betere mogelijkheden.

Bron: https://www.security.nl/posting/756535/Tweede+Kamer+wil+af+van+Chinese+beveiligingscamera%27s+bij+politie+en+overheid?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.