Twitch laat streamers lijst met gebande gebruikers met elkaar delen – IT Pro – Nieuws

Twitch laat streamers lijst met gebande gebruikers met elkaar delen – IT Pro – Nieuws

Even goed het artikel lezen. Je deelt een lijst, en die kleine streamer kan dus delen dat ze jou gebanned hebben, maar vervolgens bepaald die andere streamer wat ze met die info doen, tevens moeten ze dan wel eerst die lijst accepteren.

Dit is absoluut een goede zaak, de community op twitch is 1 van de foutste die ik ooit heb gezien, en dat is niet omdat al die mensen fout zijn, maar omdat discriminatie e.d. heel makkelijk daar van de grond komt omdat ze als een stel kippen elkaar volgen om mensen helemaal kapot te maken.

Uiteindelijk moet je het ook zien, als iemand een vriend van jouw discrimineert op Twitch, en die wordt op dat kanaal gebanned, wil jij deze mensen dan ook niet direct bannen/in de gaten houden?

Prima dit dus, en mogen ze zeker verder uitbreiden, ook waarom iemand gebanned is en of dit ook een probleem zou zijn voor andere streamers. Dus ban je iemand omdat ze een beetje zitten te trollen of seksuele grapjes te maken, terwijl een streamer dit niet wilt, of omdat ze discrimineren, is toch wel flink anders.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/199276/twitch-laat-streamers-lijst-met-gebande-gebruikers-met-elkaar-delen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.