Twitter dreigt met ‘gifpil’-strategie om overname door Elon Musk te stoppen – IT Pro – Nieuws

Twitter dreigt met ‘gifpil’-strategie om overname door Elon Musk te stoppen – IT Pro – Nieuws

Censuur of simpelweg moderatie van een platform? Heb je wel eens een platform gezien zonder enige vorm van moderatie? Daarnaast is en blijft twitter een privaat bedrijf waarbij “free speech” niet relevant is als we het iig hebben voor de Amerikaanse grondwet. Daar komt nog eens bij dat “freedom of speech” helemaal niet zo absoluut is zoals sommige mensen die het te pas en onpas gebruiken denken dat het is.

Zelfs in de VS zijn er wetten die technisch gezien de vrijheid van meningsuiting beperken: Laster, smaad, auteursrecht, haatmisdaden, opruiing en verraad bijvoorbeeld.

Mijn voorstel zou dan ook zijn dat we eens ophouden met roepen van “free speech” bij dit soort zaken als een soort van “gotcha” discussie dooddoener. In plaats daarvan lijkt het mij wat constructiever om daadwerkelijk de inhoud te bespreken.

Dus, ipv catch phrases zou je wellicht wat specifieker kunnen zijn dan onderstaande quote?

bepaalde uitingen

Want dit is niks meer dan een beetje vaag in een richting wuiven, iets te impliceren maar eigenlijk helemaal niks te zeggen.

[Reactie gewijzigd door Creesch op 15 april 2022 21:48]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195688/twitter-dreigt-met-gifpil-strategie-om-overname-door-elon-musk-te-stoppen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.