Twitter klaagt Elon Musk aan na afzien van overnamedeal – IT Pro – Nieuws

Twitter klaagt Elon Musk aan na afzien van overnamedeal – IT Pro – Nieuws

Musk wilde Twitter kopen, de beurs in het algemeen gaat naar beneden, Musk verliest meer dan 100 miljard aan kapitaal en wil dan ineens onder de koop onderuit. En dat terwijl hij ook nog eens een hoop negatieve dingen aan het rondgooien is waarmee het de waarde van Twitter verder naar benden wenst te drukken.

Als jij morgen een koopovereenkomst af sluit om iets duur te verkopen en enkele weken later komt de koper af met dat men de koop toch wil ontbinden en dat terwijl jij er veel geld en tijd hebt ingestoken om die koop mogelijk te maken, ga jij dan zomaar zeggen: geen probleem?

Twitter wou niet verkopen, Musk heeft hen onder druk gezet, Twitter gaat overstag, Musk laat onmiddelijk ook zijn toekomstige invloed voelen in het bedrijf, er worden afspraken gemaakt en dan ineens bedenkt Musk zich en dat zou zonder gevolg moeten kunnen? Ik dacht het niet.

En ja, het gaat voor een deel ook om geld, maar als de waarde net sterk gestegen was en Musk het bedrijf ineens onder marktprijs zou kunnen kopen, denk je dat Musk hen dan niet evenzeer aan die verkoopprijs zou houden wanneer zij dan ineens een nieuwe deal zouden wensen?

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198990/twitter-klaagt-elon-musk-aan-na-afzien-van-overnamedeal.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.