Ubisoft haalt servers voor ruim 90 games offline – Gaming – Nieuws

Ubisoft haalt servers voor ruim 90 games offline – Gaming – Nieuws

Dit is nogal een vreemd vergelijking.

Genoeg oldtimers die vandaag nog rondrijden, vanwege de moeite die ofwel fabrikanten er nog in steken of toegewijde hobbyisten, dan wel kleine bedrijfjes die zijn opgesprongen uit het feit dat fabrikanten er na verloop van tijd mee zijn gestopt. Dat is bij games niet mogelijk vanwege, laten we eerlijk zijn, kortzichtigheid en hebzucht van uitgevers.

Daarnaast zijn games digitaal. Geen onderhoud nodig aan data, zou je zeggen. Gewoon de server software vrijgeven als het online spul is en je kunt je handen ervan wassen. Een game zomaar afsluiten is klinkklare onzin als het onderhoud vrijwel nul kost, en zelfs dan zou het toch écht geen bezwaar moeten zijn om 10+ jaar oude, verder niet meer geupdate software of broncode vrij te geven. Wat is daar precies het probleem aan? Zijn uitgevers of ontwikkelaars bang dat men een bug vindt in code die al zo lang helemaal niet meer ondersteund wordt, of zijn ze bang dat iemand in de kelder van zijn ouders opeens ‘met de intellectual property’ aan de haal gaat? Waarvan dan?

Digitale ondersteuning is eeuwig vol te houden voor die oude games. De servers kosten een schijntje – vrijwel letterlijk – vergeleken met de absurde winst die uitgevers maken.

[Reactie gewijzigd door Khrome op 25 april 2022 20:10]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196022/ubisoft-haalt-servers-voor-ruim-90-games-offline.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.