Uit nieuw rapport blijkt dat 76% van de organisaties sinds 2021 een cyberaanval heeft ondergaan door een blootgesteld bedrijfsmiddel.

Uit nieuw rapport blijkt dat 76% van de organisaties sinds 2021 een cyberaanval heeft ondergaan door een blootgesteld bedrijfsmiddel.


Nieuwste onderzoek van ESG benadrukt groei in aanvalsoppervlak en uitdagingen in kwetsbaarheidsbeheer

Noetic Cyber, een marktleider en innovator in cyber asset attack surface management (CAASM), kondigt vandaag de resultaten aan van het 2023 Security Hygiene and Posture Management (SHPM) rapport van Enterprise Strategy Group (ESG), waaruit blijkt dat er een groeiende erkenning is onder beveiligingsleiders van de potentiële impact van deze investeringen om ransomware te verminderen, beveiligingscontroles te verbeteren en naleving van regelgeving te garanderen.

Uit dit laatste rapport, dat voor het eerst sinds 2021 wordt herhaald, bleek dat 62% van de organisaties van mening is dat hun aanvalsoppervlak de afgelopen twee jaar is gegroeid. Bovendien was 50% het ermee eens dat de frequente veranderingen en groei van het aanvalsoppervlak het moeilijk heeft gemaakt om hun beveiligingspostuur bij te houden en te beheren. Ondanks het belang en de kansen die gepaard gaan met investeringen in opkomende technologieën om de uitdagingen van een groeiend aanvalsoppervlak te bestrijden, blijft het onvermogen om fundamentele processen vast te stellen de doeltreffendheid van de huidige initiatieven voor hygiëne en posture management beperken.

“Organisaties blijven worstelen met beveiligingshygiëne en posture management vanwege onsamenhangende cyberrisicoprocessen, decentrale organisaties en de groei van het aanvalsoppervlak”, aldus Jon Oltsik, ESG Distinguished Analyst and Fellow, en auteur van het rapport. “Uit ons onderzoek blijkt echter dat 86% van de organisaties hun uitgaven voor security hygiene en posture management in de komende 12 tot 24 maanden zal verhogen. Dit geeft aan dat organisaties security hygiene en posture management als bedrijfskritisch beschouwen, en dus een hoge prioriteit voor security teams.”

Beveiligingsteams worstelen nog steeds met de handmatige aard van hun huidige programma’s voor het beheer van het aanvalsoppervlak en de blootstelling aan bedreigingen. Tweeënzeventig procent van de respondenten vertrouwt op spreadsheets om de inspanningen op het gebied van beveiligingshygiëne bij te houden en te beheren, en 40% van de teams heeft meer dan 80 mensuren nodig om een uitgebreide inventarisatie van bedrijfsmiddelen uit te voeren.

“Voor beveiligingsleiders moet de focus op beveiligingshygiëne en posture management liggen op het goed krijgen van de fundamenten”, zegt Noetic CEO en medeoprichter, Paul Ayers. “Dit belangrijke onderzoek toont aan dat risicovermindering begint met de zichtbaarheid van bedrijfsmiddelen.”

Veel IT-professionals hebben cyber asset attack surface management (CAASM) aangewezen als een belangrijke technologie die is geïmplementeerd om het aanvalsoppervlak te verkleinen en het beheer van beveiligingsmiddelen te verbeteren. Als marktleider en innovator op dit gebied stelt Noetic organisaties in staat de toenemende complexiteit van beveiligingshygiëne en -houding te bestrijden.

Voor dit onderzoek heeft ESG een online enquête gehouden onder 383 IT- en cyberbeveiligingsprofessionals bij ondernemingen met 1000 of meer werknemers in heel Noord-Amerika, die meerdere industriële sectoren vertegenwoordigen, waaronder financiële diensten, productie, olie & gas, detailhandel en meer. De resultaten analyseerden hun huidige aanpak van beveiligingshygiëne en posture management, waaronder asset management, vulnerability management en beveiligingstesten.

Het volledige rapport kan nu worden gedownload op

Noetic exposeert en presenteert over exposure management en attack surface reduction op de RSA Conference in San Francisco, die vandaag tot en met donderdag 27 april loopt. Bezoek voor meer informatie het team bij stand #09 in de Early Stage Expo of boek een afspraak op de beurs.

Over ESG
TechTarget’s Enterprise Strategy Group is een geïntegreerd analyse-, onderzoeks- en strategiebureau dat marktinformatie, bruikbare inzichten en go-to-market content diensten levert aan de wereldwijde technologiegemeenschap. Het wordt in toenemende mate erkend als een van ’s werelds toonaangevende analistenbureaus in het helpen van technologieleveranciers bij het nemen van strategische beslissingen in hun go-to-market-programma’s door middel van feitelijk, peer-based onderzoek. Het bedrijf is een divisie van TechTarget, Inc., de wereldwijde leider in aankoopintentiegestuurde marketing- en verkoopdiensten gericht op het leveren van zakelijke impact voor technologiebedrijven.

Over Noetic Cyber
Noetic biedt een proactieve benadering van het beheer van cybermiddelen en -controles, waardoor beveiligingsteams hun beveiligingshouding en het ecosysteem van de onderneming kunnen zien, begrijpen, herstellen en verbeteren. Ons doel is om beveiligingstools en de effectiviteit van controles te verbeteren door bestaande silo’s af te breken en het hele beveiligingsecosysteem te verbeteren. Noetic is opgericht in 2019 en is gevestigd in Boston en Londen. Ga voor meer informatie naar www.noeticcyber.com, of volg ons op LinkedIn en Twitter.

Bron: Noetic CyberSource link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.