Update Team Fortress 2 moet hardnekkige lagbots en serversabotage verhelpen – Gaming – Nieuws

Update Team Fortress 2 moet hardnekkige lagbots en serversabotage verhelpen – Gaming – Nieuws

Valve heeft nog een update uitgebracht voor Team Fortress 2, ditmaal om veelvoorkomende vormen van serversabotage tegen te gaan. In het bijzonder wordt het gebruik van ‘lagbots’ tegengegaan met een nieuwe serverinstelling.

Hosts van servers kunnen na de nieuwe update door middel van het servercommando net_chan_limit_msec een beperking instellen voor de tijd die de server mag spenderen aan het verwerken van packets verstuurd door een speler. Wanneer een speler te veel serverrekenkracht vereist wordt hij automatisch verwijderd uit de game.

Deze instelling is een direct antwoord op het lagbotprobleem van Team Fortress 2; cheaters en andere kwaadwillende gebruikers zouden volgens critici al jarenlang ongehinderd servers kunnen laten crashen. Dit werd veelal gedaan wanneer er een votekick-procedure gestart werd tegen een vermeende valsspeler. Door de server te laten crashen kon de valsspeler simpelweg niet verbannen worden. Nu gebeurt dat automatisch wanneer een kwaadwillende speler of bot een lagbot, een soort ddos-aanval op de server, loslaat.

Verder voegt Valve een diagnostiekfunctie toe aan Team Fortress 2. Serverhosts kunnen met het commando net_chan_stats_dump statistieken opvragen van spelers aanwezig in een server. Het gaat om informatie als verstuurde berichten, bandbreedte en cpu-verwerkingstijd. Op basis hiervan kunnen hosts gemakkelijker kwaadwillende spelers identificeren en eventueel handmatig verbannen.

De betreffende update is een vervolg op een update die eind juni werd uitgebracht in reactie op aanhoudende problemen met bots en valsspelers. Beide updates zijn een antwoord van Valve op verzoeken van Team Fortress 2-fans om het langdurige cheat- en botprobleem binnen de competitieve shooter aan te pakken. Fans startten daarom de beweging #SaveTF2.

Ondanks de aanzienlijke leeftijd van Team Fortress 2 trekt het spel uit 2007 nog steeds een enorm publiek via Steam. Grofweg een jaar geleden werd nog een nieuw spelersrecord gevestigd. Ook in juli van 2022 staat de shooter steevast in de top 10 van meest gespeelde games op Steam, zo blijkt uit cijfers van SteamDB.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198872/update-team-fortress-2-moet-hardnekkige-lagbots-en-serversabotage-verhelpen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.