Updates PlayStation 3 en Vita voegen verplichte tweestapsverificatie PSN toe – Gaming – Nieuws

Updates PlayStation 3 en Vita voegen verplichte tweestapsverificatie PSN toe – Gaming – Nieuws

Dit geldt ook voor bestaande PSN-accounts die zijn aangemaakt via een PS3 of PS Vita, schrijven Planète Vita en meerdere Resetera-gebruikers.

Je moet de geciteerde bronnen wel heel krom interpreteren om dat er uit te krijgen.
Wat er gezegd wordt is dat alle bestaande PSN accounts die nog geen 2FA ingesteld hadden; nu 2FA in moeten stellen en een device code moeten genereren om op de PS3 of PSVita in te kunnen loggen voor toegevoegde security.

Het zegt niets over een algemene verplichting 2FA aan te zetten voor PSN accounts die zijn aangemaakt via een PS3 of PSVita.

Dit heeft wss te maken met het feit dat de PS3 en PSVita gebruik maken van verouderde encryptie op bijv. HTTPS verkeer en dat het gebruik van een one-time device code voorkomt dat de verbinding gekraakt wordt en je echte PSN account-password gestolen wordt.

Om diezelfde reden zullen zaken zoals account management ook verwijderd zijn: voorkomt het lekken van persoonsgegevens.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 11 mei 2022 10:27]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196610/updates-playstation-3-en-vita-voegen-verplichte-tweestapsverificatie-psn-toe.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.