Valve: impact van PCIe 3.0 x2-ssd in plaats van x4-ssd voor Steam Deck is gering – Gaming – Nieuws

Valve: impact van PCIe 3.0 x2-ssd in plaats van x4-ssd voor Steam Deck is gering – Gaming – Nieuws

Gebruikers merken volgens Valve nagenoeg niets van het gebruik van een PCIe 3.0 x2-ssd in plaats van een PCIe 3.0 x4-variant voor de Steam Deck. Die opmerking volgt op de constatering dat het bedrijf twee verschillende ssd’s gebruikt voor de handheld.

Uit interne tests van de Steam Deck met de twee verschillende ssd’s, bleek er geen verschil in prestaties merkbaar. Dat claimt de ontwerper van de handheld bij Valve, Lawrence Yang, tegen PCGamer. Alleen in extreem bijzondere gevallen zouden de verschillen in lees- en schijfsnelheden impact kunnen hebben op overdrachtssnelheden. “Maar de prestaties van het OS, de laadtijden, gameprestaties en responsiviteit van games zijn identiek tussen de x2- en x4-drives”, probeert Yang gerust te stellen.

De verklaring van de ontwerper volgt op de constatering van Hardwareluxx dat kopers van de Steam Deck sinds eind mei verschillende varianten tegemoet kunnen zien. Valve blijkt modellen met PCIe 3.0 x2-ssd en PCIe 3.0 x4-ssd’s te leveren, zowel wat de 256GB- als wat de 512GB-variant betreft.

Oorspronkelijk kondigde Valve aan dat de Steam Deck met een PCIe 3.0 x4-ssd geleverd werd, maar het bedrijf heeft dit op de productsite aangepast om de wijzigingen weer te geven. Kopers weten van tevoren niet welke versie ze krijgen. De reden dat het bedrijf nu ook modellen met een PCIe 3.0 x2-ssd levert, is waarschijnlijk om de levering van voldoende ssd’s veilig te stellen en de productie te kunnen verhogen. Begin deze week kondigde het bedrijf aan vanaf deze week dubbel zoveel Steam Decks te kunnen leveren.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198616/valve-impact-van-pcie-30-x2-ssd-in-plaats-van-x4-ssd-voor-steam-deck-is-gering.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.