Valve stelt Steam Deck-dockingstation voor onbepaalde tijd uit – Gaming – Nieuws

Valve stelt Steam Deck-dockingstation voor onbepaalde tijd uit – Gaming – Nieuws

Valve stelt de release van zijn officiële dockingstation voor de Steam Deck voor onbepaalde tijd uit. Het dockingstation stond eerder in de planning voor deze lente. Volgens Valve heeft dit uitstel geen invloed op de productie of de leveringen van de Steam Deck zelf.

Het uitstel komt volgens Valve door ‘onderdelentekorten en covid-gerelateerde sluitingen’ in zijn fabrieken. Het bedrijf geeft aan dat het ‘werkt aan het verbeteren van de situatie’ en deelt zodra het kan meer informatie over het dockingstation. Valve zegt ook dat het doorwerkt aan het verbeteren van de ondersteuning voor andere docks.

Het uitstel van het dockingstation heeft volgens Valve geen effect op het productieschema en de reserveringen van de Steam Deck. Momenteel staat die handheld al wel op een wachtlijst. Gebruikers die nu een Steam Deck reserveren, kunnen die op zijn vroegst in ‘oktober 2022 of later’ verwachten.

Het Steam Deck-dockingstation is bedoeld om de Steam Deck als een soort desktopcomputer te gebruiken. Het heeft drie USB 3.1-poorten, een HDMI 2.0-aansluiting, een DisplayPort 1.4-aansluiting en een RJ45-aansluiting voor gigabitethernet. Het is nu dus niet bekend wanneer het dockingstation uitkomt en Valve heeft ook nog geen adviesprijs gedeeld.


Het Steam Deck-dockingstation. Bron: Valve

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197470/valve-stelt-steam-deck-dockingstation-voor-onbepaalde-tijd-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.