VanMoof introduceert nieuwe e-bikes S5 en A5 – Beeld en geluid – Nieuws

VanMoof introduceert nieuwe e-bikes S5 en A5 – Beeld en geluid – Nieuws

Fietsfabrikant VanMoof kondigt twee nieuwe e-bikes aan die later dit jaar beschikbaar komen. De S5 en A5 hebben een vermogen van 250W en een bereik van 55km tot 150km. De fietsen zijn al te koop en worden naar verwachting later dit jaar geleverd.

De S5 is het e-bike-model met de rechte stang, waar de A5 een lagere instap heeft. Afhankelijk van het geleverde vermogen heeft de S5 een bereik tussen de 60km en 150km. Het bereik van de A5 is net iets lager en ligt tussen de 55km en 140km. Het verschil heeft te maken met de accu-capaciteit van de fietsen van respectievelijk 487Wh en 463Wh.

Verder zijn de twee e-bikes grotendeels gelijk en hebben ze veel functies die de vorige modellen van VanMoof ook al hadden. Zo zijn de S5 en A5 uitgerust met een speciaal slot dat op afstand kan worden geactiveerd. Dit zogenoemde Kick Lock ontgrendelt automatisch als de eigenaar in de buurt komt.

Nieuw aan de S5 en A5 is de mogelijkheid om je telefoon aan het stuur te bevestigen. Via een USB-c-poort kan de telefoon worden opgeladen tijdens het rijden. Ook zijn er led-ringen ingebouwd in het stuur, die de snelheid en het accuniveau kunnen weergeven.

De twee elektrische fietsen hebben beiden een adviesprijs van 2498 euro. Hoewel ze per direct te koop zijn bij VanMoof, wordt met de levering in juli 2022 gestart.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195254/vanmoof-introduceert-nieuwe-e-bikes-s5-en-a5.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.