VicOne uit Irving breidt samenwerking met DFI uit op het gebied van cyberbeveiliging voor connected cars en smart cities ” Dallas Innovates

VicOne uit Irving breidt samenwerking met DFI uit op het gebied van cyberbeveiliging voor connected cars en smart cities ” Dallas Innovates


VicOne, een in Irving gevestigde leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen voor de auto-industrie, wil het veiliger maken om gegevens te delen in “vehicle-to-everything”-omgevingen. Om daarbij te helpen, is het zijn partnerschap uit met DFI uit Taiwan, een wereldwijde leverancier van embedded moederborden en industriële computers.

Door het veiliger te maken voor voertuigen, verkeerssignalen en infrastructuur om gegevens te delen met het internet, beoogt de samenwerking “verbeterde, toonaangevende softwareoplossingen en diensten voor cyberbeveiliging in de auto-industrie” te leveren voor de markt van EV en connected transport.

VicOne is vorig jaar door Trend Micro gelanceerd.

VicOne is in juni 2022 door Trend Micro gelanceerd ter ondersteuning van grootschalige inzet van connected cars. Beide cyberbeveiligingsbedrijven hebben een Amerikaans hoofdkantoor in Irving met moederbedrijven in Japan.

VicOne ondersteunt de cyberbeveiliging van een voertuig gedurende de gehele levenscyclus en zegt gebruik te maken van “meer dan 30 jaar cyberbeveiligingservaring van Trend Micro en de expertise van meer dan 10.000 onafhankelijke onderzoekers via het Zero Day Initiative.” De oplossingen van VicOne maken gebruik van machine learning, gedragsmonitoring en detectie en respons om verbonden auto’s te helpen beveiligen.

Samenwerken aan ‘geavanceerde ingebedde cyberbeveiliging’

VicOne CEO Max Cheng [Photo: VicOne]

VicOne en DFI hebben de handen ineengeslagen om “geavanceerde embedded cybersecurity-oplossingen” te leveren voor verschillende toepassingen, met als doel de basis te leggen voor “volledig onderling verbonden transport met smart cities-omgevingen.”

De bedrijven spelen in op een groeiende behoefte om informatiebeveiliging op te nemen in transportmiddelen, vlootbeheer en slimme palen in het ontwerpstadium, aldus VicOne.

Max Cheng, VicOne’s CEO, zegt dat de twee bedrijven “een gemeenschappelijke visie delen voor het verbeteren van transport in slimme steden.”

Ze willen er ook voor zorgen dat “cellulaire vehicle-to-everything (C-V2X) technologie het meest effectief wordt gebruikt om problemen met verkeersopstoppingen, voetgangersveiligheid en slimme transportbeveiliging op te lossen,” voegde Cheng eraan toe in een verklaring.

Live tech demo’s over het dwarsbomen van hackers van verbonden voertuigen

VicOne en DFI hebben live tech demonstraties gebruikt om hun samenwerking te laten zien, het meest recent met een C-V2X voorbeeld van hackers die de controle over een voertuig uitgerust met slimme apparaten overnemen. Die demo belichtte VicOne’s oplossing voor netwerkbeveiliging voor voertuigen, die “gebruik maakt van controle op afstand van abnormale datasignalen en realtime waarschuwingen om autofabrikanten, wagenparkbeheerders en systeemleveranciers te helpen een krachtiger visie op informatiebeveiligingsverdediging te ontwikkelen en nieuwe soorten over-the-air hackerinvasies te voorkomen.”

“Door samen te werken met VicOne om toonaangevende oplossingen te leveren voor klanten uit de automobielindustrie en planners van slimme steden wereldwijd, kunnen we het allerbeste beveiligingsontwerp en de beste technologie-integratie leveren om de volgende generatie verbonden voertuigen te ondersteunen en veilige en beveiligde slimme steden te bouwen,” zei Alexander Su, president van DFI, in de verklaring.

VicOne toonde zijn ‘smart cockpit’-oplossingen op CES in januari

In januari op CES 2023 in Las Vegas demonstreerde VicOne zijn smart cockpit cybersecurity-oplossingen, zoals te zien op de foto bovenaan dit artikel. De oplossingen richten zich op “het verschuivende gedrag van gebruikers van verbonden auto’s en elektrische voertuigen, en hun invloed op cyberbeveiliging, nu autofabrikanten zich voorbereiden op toenemende cyberaanvallen via keyless entry, laadstations en infotainment in het voertuig”, zei het bedrijf toen.

Kom op de lijst.
Dallas innoveert, elke dag.

Meld je aan om in de gaten te houden wat nieuw en volgend is in Dallas-Fort Worth, elke dag.

R E A D N E X T

  • CEO James Range deelt inzichten over de reis van het bedrijf van één klant naar meer dan 2.500 in tech-hubs in het hele land.

  • De in Minneapolis gevestigde startup Ascent Solutions heeft onlangs aangekondigd dat het Cypress Waters in Coppell heeft gekozen voor zijn nieuwe 33.000 vierkante meter grote “cyberbeveiligingsepicentrum”. Het centrum zal beveiligde ruimtes bevatten voor cyberonderzoek, automatisering en inlichtingen. Maar het zal ook een nationaal cyberleerlingenprogramma omvatten en dienen als denktank om leiderschap in de sector te stimuleren. CEO JD Harris vertelt Dallas Innovates dat het centrum een plaats zal zijn waar “cyberprofessionals bijeenkomen om belangrijke ideeën te delen, kritieke technologieën te testen en veel nieuwe beveiligingsprocessen, -systemen en -workflows te testen”.

  • Meer dan 400 software- en hardwaretechnici van Toyota uit de hele wereld kwamen vorige maand bijeen op de campus van het bedrijf in Plano voor de SWARM Connected Mobility Hackathon – een 36 uur durende “concept-to-creation” uitdaging voor het hele bedrijf. En zeven UT Dallas-studenten waren erbij.

  • Iedereen die de afgelopen twee jaar naar zijn werk is gekomen, heeft waarschijnlijk gemerkt dat het verkeer is afgenomen. Brookings Institution merkte op dat de verkeersopstoppingen in de metro gehalveerd werden nadat COVID-19 in 2020 van kracht werd, en schreef dit grotendeels toe aan werknemers die virtueel van thuis uit werken, en meer flexibele werkschema’s (hoewel de overheid thuisblijven ook een belangrijke rol speelde). De denktank heeft ook gemeld dat 18 miljoen huishoudens in landelijk en stedelijk Amerika geen breedbandinternet hebben, waarmee gegevens voor slimme apparaten kunnen worden gestreamd. Gezien deze factoren heeft de DFW regio’s metropolitan planning organisatie onlangs informeel het beleid aangenomen…

  • De app is ontwikkeld door het in Dallas gevestigde Zimperium, een leider in mobiele beveiliging, en is ontworpen om apparaten te beveiligen tegen zelfs de meest geavanceerde bedreigingen. Dallas Secure is gratis te downloaden op Apple iOS en Android Play, net op tijd voor het drukke vakantieseizoen voor mobiele handel. “Openbare veiligheid staat voorop in Dallas en cyberveiligheid is een vorm van openbare veiligheid”, aldus burgemeester Eric Johnson.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.