Vivo kondigt zijn eerste opvouwbare telefoon aan – Tablets en telefoons – Nieuws

Vivo kondigt zijn eerste opvouwbare telefoon aan – Tablets en telefoons – Nieuws

Vivo heeft maandag de X Fold aangekondigd. Dit wordt de eerste opvouwbare smartphone van de Chinese techfabrikant. De X Fold komt alleen uit voor de Chinese markt. Of en zo ja wanneer het toestel wereldwijd wordt uitgebracht, is niet bekend.

De vivo X Fold heeft een groot opvouwbaar ’tabletscherm’ van 8 inch aan de binnenkant en een telefoonscherm van 6,5 inch aan de buitenkant. Wat dat betreft lijkt het toestel op de Galaxy Z Fold-serie van Samsung, zo bleek al eerder uit geruchten. Volgens GSMArena kan de smartphone door het scharnier plat worden gevouwen of worden opengeklapt in hoeken van tussen de 60 en 120 graden.

De smartphone heeft een Snapdragon 8 Gen 1-processor en een 4600mAh-accu. Deze kan draadloos worden opgeladen met 50W en aan een kabel met 66W. Beide schermen hebben een verversingssnelheid tot 120Hz en ingebouwde vingerafdrukscanners.

Volgens Android Authority zijn er vier camera’s aan de achterkant van de X Fold: een 50-megapixelhoofdcamera, een 48-megapixelsensor met een ultragroothoeklens, een 2x-telecamera van 12 megapixel en een 5x-periscoopcamera van 8 megapixel.

De vivo X Fold krijgt een adviesprijs van omgerekend 1300 euro voor het model met 12 GB ram en 256 GB opslagruimte. Er is ook een variant met 512 GB opslagruimte, die voor omgerekend 1441 euro over de toonbank gaat.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195466/vivo-kondigt-zijn-eerste-opvouwbare-telefoon-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.