Volksbank: deel kinderen wordt niet geleerd om pincode geheim te houden

Volksbank: deel kinderen wordt niet geleerd om pincode geheim te houden

Bijna een derde van de ouders heeft hun kinderen nooit geleerd om de pincode geheim te houden, zo stelt de Volksbank op basis van onderzoek onder ruim 1100 Nederlanders van 25 jaar en ouder met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Volgens de onderzoekers heeft bijna een vijfde van de ouders van kinderen met een pinpas het kind niets geleerd over pinnen.

Zo heeft ongeveer een derde het kind niet geleerd om de pincode niet te delen en heeft ongeveer de helft het kind niet bijgebracht om de pinpas veilig op te bergen en de pincode niet op te schrijven en bij de pas te bewaren. Verder heeft twee derde hun kinderen niet verteld om de pincode af te schermen en zich niet te laten afleiden tijdens het pinnen.

“De cijfers laten zien, dat er over de hele linie nog volop te verbeteren valt waar het gaat om kinderen en geld. Zeker ook omdat er een enorme toename is van het aantal jongeren met schulden. Het is van groot belang dat kinderen al op jonge leeftijd goed leren omgaan met geld”, zegt Marinka van der Meer van de Volksbank. De bank adviseert ouders om kinderen op jonge leeftijd digitaal zakgeld te geven. “Geef het zakgeld eerst contant én digitaal, en laat zien wat er in de bankapp gebeurt op de rekening”, aldus de Volksbank.

Bron: https://www.security.nl/posting/750700/Volksbank%3A+deel+kinderen+wordt+niet+geleerd+om+pincode+geheim+te+houden?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.