Volvo toont waterstofvrachtwagen met bereik van 1000 kilometer – Beeld en geluid – Nieuws

Sorry, maar dat maakt toch niet uit ? Er zijn ook meer personen-auto’s dan vrachtauto’s, wil niet zeggen dat vracht-auto’s zinloos zijn. Er is natuurlijk een markt voor (kleine) electrische vracht-auto’s waar volume belangrijker is dan massa.

Echter, de niche voor deze combinaties is prima uitgelegd door Volvo. Begrijp eerst eens dat niet alle vrachtauto’s hetzelfde zijn.

Deze combinatie van Volvo is speciaal ontworpen voor lange-afstand en hoog energie verbruik. Dan moet je bv. denken aan een internationale vrachtauto met koeling in warme landen met een beperkte laad-infrastructuur. Denk bv. aan de outbacks van Australië of in Zuid-Amerika.

Stel je hebt als eis dat de combinatie gekoeld dient te worden (vervoer van vlees, vis oid. over langere afstanden) en dat je voor de koeling en het rijden ruwweg 100~ kW (135 pk) nodig hebt (dat is een lage schatting, en kan zomaar 200 kW worden als je geaccentueerd terrein hebt, zwaardere lading, grotere eisen aan koeling ed)

Dan wil je 2x 4 uur rondrijden met een 25% marge dan heb je ruwweg een 1 MWh accu nodig. Op dit moment zou dat ruwweg 10 Ton aan accu’s zijn. Daarmee gooi je eenvoudig 20% van je nuttige lading weg (!). In wat berg-achtig terrein (basically anywhere) misschien wel 30-40% van je nuttige lading. En daarna: Als je uitgaat van 10~ uur rijden, 2 uur pauze en schaften en 12~ uur laden (’s avonds en ’s nachts) dan moet je een lader hebben voor ruwweg een derde van het nuttige vermogen, ofwel ~70 kW. Wil je sneller laden ? Jammer joh, gaat je laad-vermogen-eis omhoog. En dat voor iedere vracht-auto, zie je het probleem al?

Ook al worden die accu’s beter, dat is simpelweg niet gunstig. Maar goed, jij weet alles beter, bent naast accu-expert ook waterstof-expert en vrachtwagen-expert en weet het beter dan een miljarden-bedrijf.

Succes met je verdere discussie, maar als je helemaal geen discussie wilt voeren – maar enkel en alleen je onkunde wilt demonstreren, be my guest.

[Reactie gewijzigd door joker1977 op 22 juni 2022 18:35]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198274/volvo-toont-waterstofvrachtwagen-met-bereik-van-1000-kilometer.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.