VS neemt 18 domeinnamen in beslag gebruikt voor ronselen van katvangers

VS neemt 18 domeinnamen in beslag gebruikt voor ronselen van katvangers

De Amerikaanse autoriteiten hebben deze week achttien domeinnamen in beslag genomen die criminelen gebruikten voor het ronselen van katvangers. De websites leken van legitieme bedrijven te zijn die mensen zochten om vanuit huis te werken. In werkelijkheid ging om zogenoemde ‘work-from-home’ en ‘reshipping’ scams, waarbij criminelen met gestolen creditcardgegevens allerlei goederen bestellen, aldus onderzoek van de FBI.

De goederen werden vervolgens op het adres van een katvanger afgeleveerd, die de pakketten dan naar een ander opgegeven adres moest versturen. Zo kregen katvangers twintig dollar voor het doorsturen van een pakket, waarbij de criminelen het benodigde verzendlabel verstrekten. Het onderzoek naar de verantwoordelijke criminelen begon in februari 2021. De autoriteiten ontvingen uiteindelijk meer dan honderd klachten over de bende en websites. Sommige slachtoffers hadden met hun eigen creditcard aankopen gedaan die nooit door de fictieve bedrijven werden vergoed.

Bron: https://www.security.nl/posting/774280/VS+neemt+18+domeinnamen+in+beslag+gebruikt+voor+ronselen+van+katvangers?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.