Washington Post: Rusland zat volgens VS achter cyberaanval op Viasat-internet – IT Pro – Nieuws

Washington Post: Rusland zat volgens VS achter cyberaanval op Viasat-internet – IT Pro – Nieuws

Bagatelliseren helpt niet bij het helder krijgen van wat er aan de hand is.

Je stelling is een paradox,
je geeft aan dat je niet weet wat er aan de hand is maar dat het is gerechtvaardigd om op basis van beeldvorming vrijheden in te perken en belastinggelden uit te geven.

Daarbij weeg je zelf niet af dat het westen al jarenlang hetzelfde doet,
https://www.wired.co.uk/a…ormation-warfare-military

Inside the British Army’s secret information warfare machine
They are soldiers, but the 77th Brigade edit videos, record podcasts and write viral posts. Welcome to the age of information warfare

They had operational targets across the globe: Iran, Africa, North Korea, Russia and the UK. Sometimes the operations focused on specific individuals and groups, sometimes the wider regimes or even general populations. Operation Quito was a campaign, running some time after 2009, to prevent Argentina from taking over the Falkland Islands. A slide explained “this will hopefully lead to a long-running, large-scale, pioneering effects operation”. Running from March 2011, another operation aimed for regime change in Zimbabwe by discrediting the Zanu PF party.

Lees het rustig door en laat het bezinken en kom dan vervolgens deze claim weer maken 🙂

Destabilisering van Europa bepaalden landen is een belangrijk doel voor Rusland Westen. Het stimuleren van sommige bedenkelijke stromingen hoort daar zeker bij.

Het blijft heel raar dat heel veel mensen ineens een mening denken te kunnen hebben dat de informatie bedenkelijk is en dat het daarom verboden moet worden?
Haal de discussie mbt vb twitter er eens bij als die eens werd verboden in Turkije en dat het “censuur” van de hoogste orde is 😄 Misschien zat er dan toch een kern van waarheid in de claims waarbij de EU en VS nu bevestigen dat wanneer je bepaalde informatie met halve waarheden de fundamenten van je maatschappij onderuit wordt gehaald.

Of hebben we hier het hogere moraal als Facebook zonder gêne doodsbedreigingen toelaat en weten we het allemaal beter ?

[Reactie gewijzigd door Iblies op 25 maart 2022 18:26]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194850/washington-post-rusland-zat-volgens-vs-achter-cyberaanval-op-viasat-internet.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.