Wetgevers in Florida kunnen $40 miljoen aan financiering voor cyberbeveiliging terugdraaien

Wetgevers in Florida kunnen $40 miljoen aan financiering voor cyberbeveiliging terugdraaien


De wetgevende macht van de staat Florida overweegt een begrotingsvoorstel dat $40 miljoen aan financiering zou verplaatsen die oorspronkelijk bedoeld was voor staats- en lokale entiteiten om hun cyberbeveiliging te versterken.

Een nieuw budget voor het komende fiscale jaar van de staat, verkregen door StateScoop, stelt voor om $40 miljoen, onderdeel van Florida’s Local Government Cybersecurity Grant, terug te storten in het algemene fonds van de staat.

Robert Beach, hoofd technologie van de stad Cocoa, Florida, ten oosten van Orlando, zei dat de overheidssubsidie een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verbeteren van de verdediging van de stad tegen cybercriminaliteit, waardoor zijn instantie haar beveiligingsmaatregelen kon bijwerken en kritieke infrastructuur, openbare veiligheid en burgers beter kon beschermen.

“Deze initiatieven zijn een integraal onderdeel geworden van de veiligheid en digitale weerbaarheid van onze stad,” schreef Beach in een e-mail aan StateScoop. “De mogelijke stopzetting van dit partnerschap stelt ons voor grote uitdagingen, omdat het invloed zou hebben op onze capaciteit om deze kritieke programma’s op hun huidige niveau te handhaven.”

Het is onduidelijk waarom de bezuinigingen worden voorgesteld in een tijd waarin cyberaanvallen op staats- en lokale overheden veel voorkomen in Florida. De staat heeft de afgelopen maanden verschillende aanvallen meegemaakt, waaronder een ransomware-aanval door de hackersgroep Black Cat op het rechtssysteem van de staat afgelopen oktober en een phishingaanval waarbij Fort Lauderdale in september werd opgelicht voor $1,2 miljoen.

“De steun van deze subsidie is echter onvervangbaar in zijn vermogen om onze inspanningen te ondersteunen, zodat onze gemeenschaps- en burgergegevens veilig en beschermd blijven,” zei Beach, die ook lid is van de raad van bestuur van de Florida Local Government Information Systems Association, een organisatie die bestaat uit chief information officers, IT-managers en technologische besluitvormers van de lokale overheidsinstanties van de staat. “Het belang van het voortzetten van deze samenwerking kan niet genoeg worden benadrukt.”

De volledige details van de begroting zullen worden uitgewerkt voor het einde van de wetgevende sessie in maart.

Sophia Fox-Sowell

Geschreven door Sophia Fox-Sowell

Sophia Fox-Sowell rapporteert over kunstmatige intelligentie, cyberbeveiliging en overheidsregulering voor StateScoop. Daarvoor was ze multimedia producent voor CNET, waar ze zich richtte op innovatie in de private sector op het gebied van voedselproductie, klimaatverandering en ruimtevaart door middel van podcasts en video content. Ze behaalde haar bachelor in antropologie aan het Wagner College en haar master in media-innovatie aan de Northeastern University.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.