WhatsApp-berichten voortaan na 2,5 dag nog te verwijderen door gebruikers

WhatsApp-berichten voortaan na 2,5 dag nog te verwijderen door gebruikers

Gebruikers van WhatsApp kunnen verstuurde berichten voortaan na 2,5 dag nog verwijderen. Eerder was dat één uur, acht minuten en zestien seconden. Dat heeft de chatdienst via Twitter aangekondigd. WhatsApp biedt gebruikers daarnaast sinds vorig jaar december de optie om berichten standaard na een bepaalde tijd te laten verwijderen.

In 2020 lanceerde WhatsApp berichten met een “vervaldatum” die na zeven dagen uit de chatapp verdwenen. Sinds afgelopen december kunnen gebruikers voor alle nieuwe chats instellen dat berichten standaard na een opgegeven periode verdwijnen. Daarbij kan er worden gekozen uit 24 uur, 7 dagen of 90 dagen. Met de nu verhoogde tijdslimiet hebben gebruikers meer tijd om normaal verzonden berichten te verwijderen.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/764102/WhatsApp-berichten+voortaan+na+2%2C5+dag+nog+te+verwijderen+door+gebruikers?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.