WhatsApp-functie voorkomt automatische opslag verdwijnende mediabestanden – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp-functie voorkomt automatische opslag verdwijnende mediabestanden – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp is bezig met de uitrol van een nieuwe functie. Hiermee worden verdwijnende mediabestanden, ofwel bestanden die na een verloop van tijd verdwijnen, niet automatisch opgeslagen in de fotogalerij van de gebruiker.

WABetaInfo merkte de functie al op in een eerdere Android-bètaversie van de berichtenapp. Die wordt nu uitgerold naar alle iOS- en Android-gebruikers en staat automatisch ingeschakeld. In een screenshot laat de website een melding uit de app zien, waarin staat dat verdwijnende mediabestanden bijvoorbeeld niet meer automatisch worden opgeslagen. Dit is om de chats met tijdelijk beschikbare berichten privé te houden, meldt WhatsApp.

Om de verdwijnende video’s, foto’s en gifjes toch automatisch op te laten slaan, moet de gebruiker de verdwijnende-berichtenfunctie uitschakelen. Dit kan de gebruiker alleen doen voor zijn eigen berichten in een-op-eengesprekken. In groepchats moet de functie worden uitgeschakeld door de groepsbeheerder. Gebruikers hebben nog steeds de optie om tijdelijke mediabestanden handmatig op te slaan.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195384/whatsapp-functie-voorkomt-automatische-opslag-verdwijnende-mediabestanden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.