WhatsApp laat gebruikers elke emoji kiezen als reactie – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp laat gebruikers elke emoji kiezen als reactie – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp-gebruikers kunnen binnenkort elke emoji gebruiken als reactie op een bericht van een ander. Eerder konden gebruikers alleen uit zes door WhatsApp geselecteerde emoji kiezen. Die zes blijven in het keuzemenu staan, maar er komt een plusknop bij om andere emoji’s te kiezen.

Meta’s ceo Mark Zuckerberg zegt dat de functie nu wordt uitgerold naar gebruikers, maar zegt niet wanneer alle gebruikers de functie moeten hebben. De emoji-reacties zijn sinds mei beschikbaar in WhatsApp; toen ging het nog om zes emoji’s waar gebruikers uit konden kiezen.

Met de uitgebreide functie zijn alle emoji beschikbaar, waarbij ook andere huidskleuren gekozen kunnen worden. Gebruikers kunnen extra emoji’s gebruiken door een chatbericht lang ingedrukt te houden. Dan verschijnen de zes emoji’s die nu ook verschijnen. Daarnaast komt een plusknop te staan, waar de gebruiker uit alle emoji’s kan kiezen. De reactie-emoji’s werken in zowel groepsgesprekken als individuele gesprekken.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198930/whatsapp-laat-gebruikers-elke-emoji-kiezen-als-reactie.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.