WhatsApp maakt chatgeschiedenis overzetten van Android naar iOS mogelijk – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp maakt chatgeschiedenis overzetten van Android naar iOS mogelijk – Tablets en telefoons – Nieuws

Het wordt echt door en door tijd dat de export van je data naar een open formaat verplicht wordt, net zoals bij social media.

Voor social media is dat dus al het geval, zo kan je met “Google Takeout” en FaceBook’s export functie alle data die ze van je hebben exporteren. De gedachte daarachter is dat je dan makkelijker kan overstappen naar een ander platform, maar het is voor archiveringsdoeleinden ook heel handig. Ik doe dit elke 6 maanden ongeveer en gooi het bij mijn archief. Al gebruik ik eigenlijk geen social media meer, de communicatie met vrienden gaat nu exclusief via WhatsApp, Signal en Telegram. Juist daarom is zo’n functie belangrijk, want ik ben ook niet de enige die dat zo doet.

Immers, je kan nu je WhatsApp backup wel exporteren naar een file op Android maar zonder de app kan je daar niks mee. En er is ook geen garantie dat de app over een paar jaar zo’n oude backup nog kan lezen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 14 juni 2022 16:03]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197972/whatsapp-maakt-chatgeschiedenis-overzetten-van-android-naar-ios-mogelijk.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.