‘WhatsApp werkt aan functie die gebruiker stilletjes groepchat laat verlaten’ – IT Pro – Nieuws

‘WhatsApp werkt aan functie die gebruiker stilletjes groepchat laat verlaten’ – IT Pro – Nieuws

WhatsApp werkt aan een nieuwe functie waarmee het mogelijk is om stilletjes een groepchat te verlaten. De dienst lijkt echter ook te werken aan een overzicht van voormalige groepsleden, die kan worden ingezien door andere gebruikers in de groepschat.

WABetaInfo heeft de functie opgemerkt in een testversie van de berichtenapp. De site heeft al eerder geschreven dat WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om onopgemerkt uit een groepchat te stappen, maar heeft daar dinsdag een screenshot van gedeeld.

De functie moet de drempel verlagen om een groepchat te verlaten. Hoewel de rest van de groep niet gelijk op de hoogte zal zijn van het vertrek van een andere gebruiker, worden de groepsbeheerders wel geïnformeerd. “Alleen jij en de groepsbeheerders krijgen een melding dat je de groep hebt verlaten”, luidt de melding. Wanneer de functie beschikbaar komt voor alle gebruikers, is niet bekend.

WhatsApp lijkt echter ook te werken aan een lijst van gebruikers die de groep hebben verlaten. Het overzicht is zichtbaar voor alle groepsleden, schrijft WABetaInfo. Het is niet duidelijk wanneer de lijst beschikbaar komt voor testers.

In de komende weken gaat WhatsApp de gebruikerslimiet van groepen verdubbelen naar 512 leden. Ook wordt het mogelijk voor gebruikers om grotere bestanden delen. De bestandslimiet was 100MB en wordt 2GB.

Update, 10.37 uur: Informatie over lijst met voormalige groepsleden toegevoegd aan artikel.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196892/whatsapp-werkt-aan-functie-die-gebruiker-stilletjes-groepchat-laat-verlaten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.