WhatsApp werkt aan ondersteuning voor gebruik op twee smartphones – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp werkt aan ondersteuning voor gebruik op twee smartphones – Tablets en telefoons – Nieuws

“de meeste” hebben die functie niet. Samsung heeft deze bijvoorbeeld niet standaard, Nokia ook niet.
Tools die je dan weer kan downloaden uit de appstore, hebben de afgelopen jaren bij mij wel laten zien dat de functie bij een OS update zomaar ineens niet meer kan werken. Apps crashen continue, etc of er missen functies of berichten komen pas minuten of uren later aan bij de geclonede versie. Daarnaast werken die apps ook niet meer zogauw je mobiel verbonden is met een MDM oplossing, omdat die vaak ook de ingebouwde virtuele containers gebruiken en daar maar 1 app de zeggenschap op krijgt (vrijwel alle cloning apps gebruiken die container methode)

Bij Whatsapp al redelijk snel erachter gekomen dat de enige echte goede manier om dit werkend te hebben toch echt Whatsapp Business installeren is, naast de normale Whatsapp client.

edit: sorry, zie dat Samsung dit tegenwoordig wel heeft in de vorm van geavanceerde functies. Echter heb die nog nooit geprobeerd te gebruiken. Zal eens een keer testen of dat nu wel werkt als de mobiel ook beheerd wordt via MDM.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 29 april 2022 11:07]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196156/whatsapp-werkt-aan-ondersteuning-voor-gebruik-op-twee-smartphones.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.