Woningcorporatie DeltaWonen meldt datalek met persoonsgegevens huurders

Woningcorporatie DeltaWonen meldt datalek met persoonsgegevens huurders

Woningcorporatie deltaWonen heeft huurders, medewerkers en leveranciers gewaarschuwd voor een datalek met hun persoonsgegevens nadat een aanvaller toegang tot een systeem kreeg. De inbraak werd op 15 maart ontdekt, laat de woningcorporatie in een brief aan gedupeerden weten. Daarbij heeft de aanvaller persoonsgegevens van (oud-)huurders, (oud-)leveranciers en (oud-)medewerkers ingezien, waaronder contactgegevens en financiële data.

Details over het incident, zoals hoe de aanvaller toegang kon krijgen, zijn niet gegeven. “Wij hebben helaas niet kunnen voorkomen dat dit is gebeurd. Wel hebben wij direct maatregelen getroffen om het datalek te stoppen, en toekomstige datalekken te voorkomen”, aldus deltaWonen. Wat de maatregelen precies inhouden wordt niet vermeld.

Verder stelt de woningcorporatie dat het heeft geprobeerd om alle gedupeerden te waarschuwen. “We hebben ons best gedaan om iedereen die hierbij betrokken is te informeren. Maar omdat het ook gaat om oude gegevens hebben wij mogelijk niet meer van iedereen actuele contactgegevens. Wij hopen hen met dit bericht alsnog te bereiken.” Het datalek is inmiddels bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld.

Bron: https://www.security.nl/posting/748072/Woningcorporatie+DeltaWonen+meldt+datalek+met+persoonsgegevens+huurders?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.