Woningcorporatie Zayaz meldt mogelijk datalek bij Autoriteit Persoonsgegevens

Woningcorporatie Zayaz meldt mogelijk datalek bij Autoriteit Persoonsgegevens

Woningcorporatie Zayaz heeft na een aanval op de systemen een mogelijk datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld. Maandag liet de woningcorporatie weten dat het te maken had met een storing in de systemen. De storing blijkt het gevolg te zijn van een aanval. “We weten op dit moment nog niet precies wat er is gebeurd en wat dit voor u betekent. Dit onderzoeken we nu”, zo laat Zayaz aan huurders weten.

Op de systemen van de woningcorporatie staan persoonsgegevens van huurders opgeslagen. Op dit moment is het nog onduidelijk of de aanvaller die heeft ingezien of gestolen. “Toch vinden we het belangrijk om u hierover alvast te informeren. Het kan namelijk zijn dat er sprake is van een datalek, en uw gegevens wel zijn ingezien. Daarom doen wij alvast melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, aldus de verklaring van Zayaz.

Vanwege de aanval is de dienstverlening nog altijd aangepast. Zo is Zayaz niet bereikbaar via e-mail en kan er ook geen contact via de website worden opgenomen. Het telefoonnummer is beperkt bereikbaar. “Wij konden dit helaas niet voorkomen. Wel hebben wij direct maatregelen genomen om de eventuele schade zo veel als mogelijk te beperken. Excuses voor het eventuele ongemak”, besluit de woningcorporatie.

Zayaz huisvest als woningcorporatie ruim dertigduizend mensen in meer dan dertienduizend woningen in de regio ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast beschikt het over zorgwoningen, maatschappelijk vastgoed, bedrijfsruimten en garages.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/748420/Woningcorporatie+Zayaz+meldt+mogelijk+datalek+bij+Autoriteit+Persoonsgegevens?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.