Xbox-app toont voortaan hoe goed een game op pc draait voor installatie – Gaming – Nieuws

Xbox-app toont voortaan hoe goed een game op pc draait voor installatie – Gaming – Nieuws

De Xbox-app voor Windows geeft voortaan aan hoe goed een game draait op een pc. Microsoft gaat hiervoor na hoe games op vergelijkbare pc-systemen draaien en past zijn nieuwe indicator hierop aan. Die indicator zal te zien zijn nog voor de game wordt geïnstalleerd.

De Game Performance Fit Indicator zal volgens Microsoft nog niet bij elke game in de app te zien zijn. Het bedrijf stelt dat het daarvoor eerst genoeg informatie moet verzamelen over de games en dat dit zeker het geval is bij recentere titels. Als een pc een bepaalde game echter niet kan draaien, zal Microsoft een knop tonen om de systeemvereisten te raadplegen.

Microsoft nam ook de gebruikersinterface van de Xbox-app op de schop. Voortaan zullen alle al geïnstalleerde games aan de linkerzijde van de app te zien zijn, samen met de navigatiemenu’s. De zoekfunctie werd aangescherpt en toont nu ook games die tot de EA Play- of Ubisoft Connect-catalogi behoren.


Xbox-app voor pc met Game Performance Fit Indicator

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198072/xbox-app-toont-voortaan-hoe-goed-een-game-op-pc-draait-voor-installatie.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.