Xiaomi toont 12 Lite-smartphone met 108-megapixelcamera en 120Hz-amoledscherm – Tablets en telefoons – Nieuws

Xiaomi toont 12 Lite-smartphone met 108-megapixelcamera en 120Hz-amoledscherm – Tablets en telefoons – Nieuws

Ik ben de discussie een beetje moe geworden, ik wil ook dat telefoons compacter zijn en weer dingen hebben zoals een MicroSD slot en een 3.5mm jack.

Maar als hoofdpunt gewoon meer compact, dit was 1 van de redenen dat ik over ben gestapt naar iOS, omdat wat er wel nog redelijk compact was qua Android, meteen inleverde op accu duur.

In ieder geval de reden dat ik die discussie zelf deze keer niet wilde starten is omdat het iedere keer op hetzelfde neer komt, hoe ik het zie is dat telefoons zoals de 12/13 Mini “geflopt” zijn door gebrek aan keuze, bijna de hele smartphone markt bestaat uit grote telefoons met enkele uitzonderingen die meer “compact” zijn zoals de S22, iPhone 13 (Pro) of de Zenfone 8 van Asus.

Dus men kiest dan wel omdat het niet anders kan (meestal de mensen die een goedkopere toestel zoeken) automatisch voor een grotere telefoon, en dus verkopen die kleinere toestellen die op vrijwel 1 hand te tellen zijn, logischerwijs slechter.

Het hoeft van mij niet perce zo klein als een 12/13 Mini (bied de optie wel aan voor de rest van de markt), maar zo’n modernere Galaxy S10e met 3.5mm en een MicroSD kaart slot zou een fijne optie zijn (mijn partner had deze hiervoor, prima toestel)

Misschien ben ik wel een zeur, maar de smartphone markt is best wel saai geworden, deels omdat bepaalde merken weg zijn en deels omdat veel bedrijven (China vs China) gewoon kun designs te veel copy pasten.

Dat en het feit dat men zich te weinig focussed op wat een telefoon en de gebruiker ervan nodig heeft.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 10 juli 2022 13:04]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198894/xiaomi-toont-12-lite-smartphone-met-108-megapixelcamera-en-120hz-amoledscherm.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.