YouTube komt met functie om fouten in video’s aan te duiden – Beeld en geluid – Nieuws

YouTube komt met functie om fouten in video’s aan te duiden – Beeld en geluid – Nieuws

Het absoluut relevant. Youtube heeft dit politiek gemaakt namelijk! We hebben teveel sneeuwvlokjes erbij gekregen de laatste jaren en die moeten zogenaamd beschermd worden, zodat ze door kunnen leven in hun kleine blije wereldje die vaak ver van de realiteit en natuur staat.

Dat gezegd hebbende, videos die absoluut omlaag geduimd moeten kunnen worden zijn wijd verspreid. Denk aan reviews, het voorbeeld van @Xxana, en ja, natuurlijk ook videos die politieke standpunten en meningen verkondigen. Wetenschappelijk videos ook natuurlijk, bij wijze van ‘community peer reviewing’ moeten deze beoordeeld kunnen worden.

Het maakt kennelijk wat los die duim omlaag, maar het houd zeker ook verband met het een correctiefunctie op de video zoals deze door YT ingevoerd gaat worden.
Bovendien is het algorithme nog steeds zo ingesteld dat ‘downvotes’ worden meegerekend.

Het voorbeeld van een documenten exporteren is geen goede, want het mag duidelijk zijn dat er een verschil is tussen een software bedrijf en een bedrijf wat een social media platform faciliteert – de laatste is gehouden aan wetten van vrijheid van meningsuiting.

Waarom wil je uberhaupt je documenten bij een ander op de computer hebben; er is geen cloud, dit is iemand anders zijn computer! Waarom niet gewoon een open source product gebruiken zoals Libre Office of Open Office? Open source is veel beter voor de wereld, om fouten er uit te halen, voor hulp als je het nodig hebt, voor progressie en natuurlijk compatibiliteit.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198040/youtube-komt-met-functie-om-fouten-in-videos-aan-te-duiden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.