YouTube Shorts krijgen eigen tabblad op desktop en tablet – IT Pro – Nieuws

YouTube Shorts krijgen eigen tabblad op desktop en tablet – IT Pro – Nieuws

Tja dat was te verwachten. Overal kom je die shorts tegen. Het zal wel hip zijn en veel opleveren. Mensen hebben tegenwoordig de aandachtsspanne van een goudvis en dit helpt daar niet bij. Zelfs bij de NOS heb je tegenwoordig korte filmpjes. Het heeft nog amper wat met nieuws te maken. Het moet vooral schokkend zijn en zoveel mogelijk je aandacht claimen. Zelfs bij de NOS hebben ze daar autoplay aan toegevoegd. Hoppa, gelijk door naar de volgende video!

Maargoed het moet ook wel steeds korter, want anders haakt de helft al af. Simpelweg omdat je dan de tijd hebt te realiseren dat hetgeen je ziet helemaal niet boeiend is. Zeker als je kijkt naar sites als 9gag waar je videos in een soort halve GIF format te zien krijgt en je geforceerd wordt alles te zien en dan blijkt de clue helemaal niet boeiend te zijn omdat het weer de zoveelste roep om aandacht is. Voor mij de reden er niet meer terug te komen.

Kansloze social media. Ik begin er niet meer aan. Mocht Youtube het teveel gaan forceren stop ik daar ook mee. Ik heb geen zin om geforceerd naar iets te kijken omdat een bedrijf dat bepaald. Goed, genoeg azijn voor vandaag.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195710/youtube-shorts-krijgen-eigen-tabblad-op-desktop-en-tablet.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.