Ziggo activeert IPv6 voor sommige modems in bridgemodus in oud-UPC-gebied – IT Pro – Nieuws

Ziggo activeert IPv6 voor sommige modems in bridgemodus in oud-UPC-gebied – IT Pro – Nieuws

IPv6 heeft een broadcast optie die niet in IPv4 zit. Dat belast het internet minder met streams doordat pakketten zich later kunnen verdubbelen. Dat kan streamen verbeteren.

Verder, niet echt veel voordeel voor jou. Het is meer dat alle IPv4 adressen op zijn. Als er nu een nieuwe aansluiting komt, zal er her en der een losdwalend adresje worden opgevist, maar er zijn gewoon meer apparaten dan adressen. En zelfs het aantal aansluitingen is eigenlijk teveel, waardoor ook een NAT eigenlijk niet een goede oplossing is.

Ik meen dat in Rusland zelfs hele wijken of dorpen op 1 enkele NAT zitten. Dat is min of meer alsof je jouw thuisnetwerk deelt met dat hele gebied, en er samen voor betaalt. Puur omdat ze niet ieder huishouden van een adres kunnen voorzien.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196308/ziggo-activeert-ipv6-voor-sommige-modems-in-bridgemodus-in-oud-upc-gebied.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.