Ziggo verhoogt in juli snelheden van bijna alle internetpakketten – IT Pro – Nieuws

Ziggo verhoogt in juli snelheden van bijna alle internetpakketten – IT Pro – Nieuws

Een maandje geleden ongeveer werd ik gebeld door Ziggo, na een jaar eerder overgestapt te zijn naar KPN glasvezel. De reden tot overstap heb ik dan ook gewoon aangegeven, te weinig upload bij Ziggo. Het is gewoon niet concurrerend met glasvezel.

De medewerker gaf toen aan dat snelheidsverhogingen eraan zaten te komen. En de nieuwe pakketten hier een significante verbetering zouden gaan bieden, met upload snelheden tot 300 Mbit. Hetgeen aanzienlijk dichter bij KPN zou liggen, en daarmee het mogelijk interessant zou zijn om tegen die tijd terug te keren naar Ziggo.

Eerst zien, dan geloven heb ik aangegeven. Behoudens het feit dat de eigen Ziggo medewerkers, zelfs binnen de sales department, nog altijd kennelijk bijzonder slecht geïnformeerd zijn, is een upload snelheid tot maximaal 70 Mbit bij Giga en zelfs slechts 35 Mbit bij de meer op consumenten gerichte pakketen blijvend om te huilen.

De dekkingsgraad van glasvezel breidt de laatste jaren zeer snel uit. De kosten van glasvezel versus Ziggo ontlopen elkaar niet. Op het terrein van download biedt Ziggo geen winst, sterker nog, zelfs daar delven ze vaak al het onderspit. En qua upload doen ze niet eens meer mee in de race.

@dirk 1964 Indien hetgeen wat geboden wordt effectief van gelijkwaardig niveau is. Hetgeen zoals het telefonisch voorgeschoteld werd redelijk in de buurt zou kommen met 300 Mbit/s upload. Dan is het voor mij om het even of de gebruikte techniek hierin mogelijk niet de meest recente is. Een leuke prijsreductie om je over de streep te halen voor de overstap weegt dan natuurlijk ook al snel mee. Maar met de binnen het artikel beschreven snelheden is er gewoon geen sprake van een gelijkwaardig product, en is het inderdaad ook gewoon niet interessant.

[Reactie gewijzigd door psychodude op 20 april 2022 17:30]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195822/ziggo-verhoogt-in-juli-snelheden-van-bijna-alle-internetpakketten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.