ZTE Axon 40-telefoons krijgen aparte beveiligingschip – Tablets en telefoons – Nieuws

ZTE Axon 40-telefoons krijgen aparte beveiligingschip – Tablets en telefoons – Nieuws

De ZTE Axon 40-smartphones krijgen een aparte beveiligingschip. Dat heeft de Chinese fabrikant bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat deze fabrikant een aparte chip voor beveiliging inbouwt in zijn smartphones.

ZTE Axon 40-beveiligingschip

Het is nog onbekend wat de chip precies mogelijk maakt wat zonder de chip niet zou kunnen. ZTE heeft alleen bekendgemaakt dat de chip erin komt, maar noemt verder geen nieuwe functies van de smartphones. De fabrikant zal zijn nieuwe smartphones volgende week maandag presenteren. Het zal gaan om drie modellen: de Axon 40, 40 Pro en 40 Ultra.

Veel fabrikanten maken aparte chips voor hun smartphones. Google heeft al jarenlang zijn Titan M-beveiligingschips in zijn Android-smartphones zitten, terwijl onder meer Xiaomi en OPPO aparte chips voor beeldverwerking hebben gemaakt.

Fabrikanten zien de eigen chips als belangrijk strategisch middel om hun smartphones van de concurrentie te onderscheiden. De Axon-lijn is een serie duurdere smartphones van ZTE. Die begon in 2015 met de eerste Axon. Bekende telefoons uit de serie zijn de Axon 7 uit 2016 en de Axon M met twee schermen uit 2017.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196240/zte-axon-40-telefoons-krijgen-aparte-beveiligingschip.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.