Nieuwe investeerders geïnteresseerd in WHK’s kunstmatige intelligentie voor cyberbeveiligingstechnologie

Nieuwe investeerders geïnteresseerd in WHK’s kunstmatige intelligentie voor cyberbeveiligingstechnologie


Openbaarmaking: S3 Consortium Pty Ltd (het bedrijf) en gelieerde entiteiten bezitten 14.706.087 WHK aandelen en 5.200.000 opties op het moment van publicatie van dit artikel. Het bedrijf is door WHK in de arm genomen om ons commentaar op de voortgang van onze investering in WHK te delen.

De hausse in kunstmatige intelligentie (AI) is overal in het nieuws.

De stormloop op AI-investeringen lijkt…

Nvidia (dat microchips voor AI verkoopt) is de afgelopen 12 maanden met 400% gestegen en wordt nu gewaardeerd op bijna $ 2 biljoen dollar – ’s werelds 4e meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf.

Onze microcapbelegging op lange termijn WhiteHawk (ASX:WHK) ontwikkelt en verkoopt AI- en machine-learningproducten voor cyberbeveiliging sinds voor de beursgang in 2017.

Lang voordat AI ’s werelds populairste beleggingsthema werd.

Er zijn maar weinig echte AI-spelen op de ASX.

WHK heeft een hefboomwerking op het AI-beleggingsthema, wat de snelle stijging van de interesse in het aandeel in de afgelopen dagen zou kunnen verklaren.

De meeste bedrijven proberen nu uit te vinden hoe ze AI in hun producten en presentaties voor investeerders kunnen verwerken…

Ondertussen werkt WHK al sinds 2017 aan AI onder leiding van CEO en oprichter Terry Roberts.

Roberts heeft een lange geschiedenis met AI die minstens teruggaat tot 2009, toen ze uitvoerend directeur was van Carnegie Mellon University’s Software Engineering Institute (Source) dat volgens ons onlangs werd omgedoopt tot de SEI Artificial Intelligence Division.

Carnegie Mellon was de universiteit die in 1956 het eerste AI-computerprogramma ontwikkelde. (Bron)

WHK’s AI-gebaseerde cyberbeveiligingstechnologie is in stilte ontwikkeld in de afgelopen 6 jaar EN wordt al gebruikt door Amerikaanse federale overheidsdepartementen, Amerikaanse defensieaannemers, Fortune 500 bedrijven…

Op jaarlijks terugkerende inkomstencontracten.

En twee maanden geleden kondigde WHK een “AI-based cyber risk contract extension with a top 5 global social media company” aan ter waarde van US$1.2M op jaarbasis.

Begin vorige week werd WHK afgetopt op slechts ~$5M (we zullen hieronder uitleggen waarom).

Maar op vrijdag leken nieuwe investeerders die op zoek waren naar AI-exposure het WHK-verhaal te begrijpen.

WHK zag zijn twee grootste handelsvolumedagen in vele jaren en een koersstijging van ~1c naar ~3c zonder nieuws.

In een reactie op een vraag van de ASX over de stijging van het volume en de aandelenkoers, merkte WHK de plotselinge interesse in AI-aandelen als gevolg van de sterkte van het AI-thema in de afgelopen 24 uur op als een mogelijke reden voor de aanzienlijke stijging van de aandelenkoers en het volume:

WhiteHawk Koersstijging

(Bron)

WHK greep deze golf van nieuwe investeerdersinteresse aan om deze week $2M op te halen tegen 2,25c per aandeel.

Wij namen deel aan deze plaatsing.

Tegen de cap raise prijs van 2,25c en inclusief de nieuwe aandelen, wordt WHK gewaardeerd op een market cap van ~$10M.

Wij geloven op lange termijn in WHK en hebben sinds de IPO in 2017 (en daarvoor in pre IPO rondes) vele malen geïnvesteerd, meestal tegen een aandelenprijs boven de 10c.

Bij de laatste guidance in het midden van vorig jaar had WHK een verkooppijplijn ter waarde van US$22M.

En er was meer dan US$12.5M aan potentiële contracten die alleen al voor WHK’s Cyber Risk Radar product op tafel zouden kunnen liggen.

We verwachten niet dat ze allemaal zullen worden omgezet in inkomsten, maar zelfs als een deel dat doet, zal het van wezenlijk belang zijn voor WHK’s bottom line.

(En de “nieuwe grote contracten” zouden het bewijs kunnen zijn waar de markt op heeft gewacht).

Een snelle scan van het managementcommentaar in de meest recente kwartaalcijfers laat zien dat er een aantal grote ($1M plus) deals in de pijplijn zitten en dat partnerkanalen die eeuwen hebben geduurd om zich te ontwikkelen, nu eindelijk tekenen vertonen van grote deals voor WHK.

Hier is een korte samenvatting van wat ons opviel in de kwartaalcijfers:

 • Cyber Risk Radar offerte voor $1M, in afwachting van aankoopbeslissing in maart 2024. een van WHK’s belangrijkste producten, zou dit $1M contract een goede basis vormen voor WHK’s inkomsten in 2024.
 • Contract Critical Infrastructure Cyber Risk Assessment (CIRA) Programma voor USD 1,9 miljoen verwacht in mei/juni 2024. Recente nieuwsberichten in de VS hebben zich gericht op hoe buitenlandse tegenstanders de kritieke infrastructuur van de VS aanvallen, wat naar onze verwachting een aanhoudend thema zal zijn. We denken dat deze weg naar een groot contract veelbelovend is en zou kunnen leiden tot extra omzet voor WHK.
 • Nieuw distributiekanaal en verkooppartnerschap met Carahsoft Technology Corp. Carahsoft is een grote leverancier van IT-oplossingen voor de particuliere overheid met een omzet van US$11BN en een groot bereik. We hopen dat dit de verkoop van WHK verder kan stimuleren.

Wat WHK de komende maanden moet doen, is deze nieuwe contracten tekenen…

En inkomsten beginnen aan te kondigen uit de kanaalpartnerschappen die ze de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

Hier is een kort overzicht van WHK’s partners:

 • [NEW] Carahsoft – Met US$11BN aan jaarlijkse inkomsten is dit het 45e grootste particuliere bedrijf in de VS. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie is een van de grootste klanten van Carahsoft. Samen met een groot aantal federale, staats- en lokale agentschappen.
 • Dun & Bradstreet – Een bedrijf voor softwareanalyse en bedrijfsinzichten met een groot bereik in de Amerikaanse publieke sector. US$2.16B aan jaarlijkse inkomsten.
 • Peraton – Peraton is een grote IT-dienstverlener voor de Amerikaanse overheid met een jaarlijkse omzet van US$7BN. Peraton heeft een offerte voor een Veterans Affairs Supply Chain Risk Management (SCRM) contract in afwachting van gunning met WHK.

Wij denken dat de markt WHK zou moeten belonen als het eindelijk het bovenstaande waarmaakt, en met de AI-boom is de weg vrij om dit in 2024 te doen.

Afgezien van contracten en samenwerkingsverbanden lijkt het erop dat WHK’s lange termijn AI-werk is ontdekt door de bredere markt…

Waarom werd WHK tot vorige week tegen zo’n lage aandelenkoers verhandeld? Wat gebeurt er nu?

De koers van WHK is de afgelopen 18 maanden gedaald, aanvankelijk door een algemene daling van het tech-sentiment aan het begin van 2022.

Dit werd vervolgens gevolgd door verkoopdruk van ongeduldige houders vanwege vertragingen bij nieuwe, grote contracten die de markt verwachtte, waardoor er een gat viel in de inkomsten van 2023.

Dit is begrijpelijk.

De grote contractinkomsten van WHK kunnen hobbelig zijn en het duurt jaren om ze veilig te stellen.

Vertragingen kunnen ongeduldige beleggers ertoe aanzetten om te verkopen en te jagen op bedrijven met meer onmiddellijke katalysatoren.

Maar dit is de uitdaging bij het verkopen aan gigantische complexe organisaties zoals Amerikaanse federale overheidsdepartementen, Amerikaanse defensieaannemers en Fortune 500-bedrijven.

De verkoopcycli zijn lang.

MAAR als WHK eenmaal een grote klant heeft binnengehaald, worden het langdurige gebruikers en de contractwaarden zijn over het algemeen hoog.

Dit is het voordeel van grote, moeilijk te verkrijgen contracten – de levenslange klantwaarde is hoog.

We hopen dat de enorme volumes in de laatste twee handelsdagen de muffe WHK-aandeelhouders een kans hebben gegeven om uit te stappen en dat het de doptabel heeft opgefrist tot een positie waarin positief contractnieuws zal worden beloond als het eindelijk wordt aangekondigd.

We hebben in het verleden gezien dat bedrijven veelbelovend waren, jarenlang geweldige technologie ontwikkelden, maar dat de aandelenkoers wegzakte omdat het lang duurde voordat ze nieuwe klanten binnenhaalden, aandeelhouders hun geduld verloren en verkochten.

… vervolgens maakt de aandelenkoers een grote comeback zodra de contracten eindelijk beginnen binnen te komen en het aandeelhoudersregister wordt vernieuwd.

Dit is wat we willen zien gebeuren met WHK in 2024.

We hopen dat WHK na deze kapitaalverhoging een OneView Healthcare-achtige run zal maken vanaf de dieptepunten van de aandelenkoers.

OneView Healthcare heeft een opmerkelijke ommekeer gemaakt sinds onze eerste investering in het healthtechbedrijf in 2021, met een stijging van ~440% en sterke tekenen van momentum.

(bij OneView hadden we het geluk de nieuwe frisse aandeelhouders te zijn)

Net als bij OneView zal de sleutel voor WHK zijn dat er een paar (idealiter een paar) langverwachte, grote contracten worden aangekondigd.

Dit zijn grote plakkerige klanten die veel tijd nodig hebben om beslissingen te nemen en dit kan het moeilijk maken om deze bedrijven vast te houden tijdens rustige periodes.

MAAR het kan ook zorgen voor snelle sterke herwaarderingen wanneer de contracten worden gerealiseerd.

WHK heeft een lange geschiedenis met AI

CEO en oprichter Terry Roberts is de drijvende kracht achter WHK’s conversies in de verkooppijplijn.

Terry heeft een diepgaande kennis van AI en was van 2009 tot 2015 uitvoerend directeur van het Carnegie Mellon Software Engineering Institute.

Daar richtte ze het Carnegie Mellon Cyber Intelligence Consortium en het Emerging Technology Center op, waarvan het werk tot op de dag van vandaag doorgaat – met een speciale focus op AI.

Sinds de oprichting van WHK is AI geïntegreerd in de software van het bedrijf.

Hieronder staat een voorbeeldschema van WHK’s AI/Machine Learning product zoals het functioneerde vanaf de beursgang van WHK in 2017, toen het bedrijf op de planken kwam (afkomstig uit prospectus):

Machine Leren

(Bron)

In het prospectus van 2017 werd deze CyberPath Solution Engine (nu hernoemd) inderdaad genoemd als een belangrijk onderdeel van het waardevoorstel:

prospectus vermeldde deze CyberPath Solution Engine

(Bron)

AI is sinds 2022 de belangrijkste drijfveer voor investeringen in de tech-industrie, met OpenAI als koploper met een enorme waardering van US$80BN (bron).

Onlangs kreeg het AI-thema een enorme boost toen Nvidia vorige week zijn winstrapport publiceerde en het record vestigde voor de grootste sprong op één dag in $ voor een aandeel.

Nvidia vestigt record

De omzetverwachtingen van Nvidia waren torenhoog en die zijn overtroffen.

In zijn eentje brandstof gieten op het positieve sentiment in de markt.

Nvidia heeft bijna een market cap van $ 2 biljoen bereikt en is daarmee het op twee na meest waardevolle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf.

NVIDIA aandeel stijgt

(Bron)

Cyberbeveiliging blijft een topprioriteit voor veel bedrijven, CEO’s bestempelden het als de “grootste hoofdpijn” in een onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd door KPMG (bron).

Uiteindelijk blijft de macro-omgeving erg sterk voor WHK, de sleutel is voor het bedrijf om nu een aantal van zijn grote contracten uit te voeren.

Om een contract bij de Amerikaanse federale overheid binnen te halen, heb je misschien een product nodig zoals WHK dat aanbiedt…

De Amerikaanse federale overheid neemt na een aantal opvallende aanvallen meer maatregelen om zich te verdedigen tegen cyberaanvallen.

WHK is gespecialiseerd in Cybersecurity – Supply Chain Risk Management (C-SCRM).

Hier is een afbeelding die volgens ons goed weergeeft hoe de producten en diensten van WHK werken:

WAAROM Nieuw contract

Dezelfde risico’s voor de toeleveringsketen waarmee bedrijven in de sociale media worden geconfronteerd, gelden ook voor Amerikaanse overheidsinstellingen en hun aannemers.

Deze cyberbeveiligingsbedreigingen zijn steeds geavanceerder en daarom gebruikt WHK AI en automatisering om zijn producten en diensten af te stemmen op de problemen die zich voordoen.

Het is zelfs mogelijk dat deze aanvallers zelf AI en automatisering inzetten om hun doelen te bereiken.

En het wijst allemaal op een schreeuwende behoefte aan producten, vooral in de wereld van Amerikaanse overheidsinstellingen…

Hoewel het misschien geen meeslepend leesvoer is, hebben we de volgende gids gelezen van de General Services Administration (GSA) van de VS, die federale eigendommen beheert en contractopties biedt voor overheidsinstellingen.

Deze gids is eigenlijk heel belangrijk voor de toekomstperspectieven van WHK.

Cyberbeveiliging

(Bron)

Met ingang van januari 2024 staat op pagina 7 van de gids dat – de gids van toepassing is vanaf januari 2024.

Federale uitvoerende instanties zijn nu gemandateerd om C-SCRM praktijken te implementeren gebaseerd op NIST-standaarden en -richtlijnen en kunnen ervoor kiezen om hun interne capaciteiten te ondersteunen door commerciële C-SCRM-hulpmiddelen en -diensten van de plank (COTS) aan te schaffen.

Deze standaarden zijn gisteren bijgewerkt:

NIST Cyberbeveiligingsraamwerk

(Bron)

WHK heeft een belangrijk voordeel voor elk bedrijf dat aan deze normen wil voldoen.

In het bijzonder omdat de gepubliceerde gids Dun & Bradstreet noemt als een optie voor deze C-SCRM diensten:

Dun en Bradstreet C-SCRM

(Bron)

Dun & Bradstreet is een van WHK’s partners in het verkoopkanaal en een belangrijke weg naar toekomstige grote contracten.

Het is ook vermeldenswaard dat het erop lijkt dat GSA heeft besloten dat C-SCRM-praktijken van toepassing zijn op federale aannemers (bron).

Hoewel we niet graag de fijne kneepjes van de Amerikaanse federale overheidsbureaucratie over cyberbeveiliging doornamen, leidde het wel tot één grote conclusie…

De belangrijkste conclusie:

Om een federaal overheidscontract binnen te halen, heb je misschien een product nodig zoals WHK dat aanbiedt…

WHK heeft net een nieuwe verkooppartner – Carahsoft

WHK heeft vandaag aangekondigd dat het een nieuw distributiekanaal en verkooppartner heeft toegevoegd, Carahsoft:

Carahsoft

Met US$11BN aan jaarlijkse inkomsten is dit het 45e grootste particuliere bedrijf in de VS.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie is een van de grootste klanten van Carahsoft en adverteert zichzelf als “A Top-Ranked GSA Schedule Contract Holder”.

Als Carahsoft goed op één lijn zit met GSA (dat de software-aankopen van de Amerikaanse overheid aanstuurt), dan verwachten we dat Carahsoft zeer geschikt zal zijn om de producten van WHK bij meer lokale, staats- en federale agentschappen en hun aannemers aan te bieden.

Bij de aankondiging van het verkooppartnerschap zei WHK in haar voorlopige eindrapport het volgende over wat het partnerschap met Carahsoft mogelijk maakt:

De mogelijkheid om onze risico- en expertiseproducten en -diensten op te nemen als onderdeel van Carahsoft’s National Association of State Procurement Officials (NASPO). NASPO biedt inkoopvehikels voor alle staten en gemeenten, waardoor onze producten kunnen worden aangeschaft zonder directe betrokkenheid, terwijl ook mogelijk langdurige aankoopprocessen en goedkeuringen worden verminderd..

Dat klinkt goed, want de verkooppijplijn van WHK blijft groot en sommige van deze grote contracten zijn tot nu toe ongrijpbaar.

Hoe sneller een getekend contract, hoe beter.

WHK heeft net $2M opgehaald en een update over de Lind convertible note

WHK heeft zojuist $2M opgehaald via een overtekende plaatsing tegen 2,25c per aandeel.

De nieuwe aandelen worden naar verwachting op 8 maart uitgegeven.

Dat voegt toe aan het kassaldo van het bedrijf van US$103k op 31 december 2023.

Maar nog belangrijker is dat het WHK wat balansflexibiliteit geeft en een meer conventionele financieringsbron voor het bedrijf.

Een groot deel van het afgelopen jaar heeft WHK zichzelf gefinancierd via een deal met het New Yorkse Lind Partners.

Die deal werd getekend in 2022 en WHK ontving in eerste instantie $2M met de optie op nog eens $1M.

De Lind-financieringsdeal is iets anders dan de typische “cash voor aandelen”-deals die we gewend zijn te zien (d.w.z. plaatsingen).

In plaats daarvan ontvangt WHK het geld vooraf van Lind en zet Lind het contante bedrag langzaam om in aandelen WHK over een periode van 12-24 maanden.

Tot nu toe heeft Lind ~$2,5M van de faciliteit omgezet in aandelen tegen een gemiddelde prijs van ~3,96c per aandeel – boven de huidige marktprijs.

WHK Lind Partners

WHK had ook recht op toegang tot nog eens $1M onder de financieringsdeal die op 31 december 2023 nog niet was aangeraakt.

MAAR we zagen wel een conversie van $150k op 20 februari 2024, dus het is mogelijk dat WHK de extra $1M heeft opgenomen die Lind beschikbaar had gesteld.

Dat zou kunnen betekenen dat er nog meer conversies komen als de fondsen worden omgezet in aandelen.

Wat betekent de financieringsfaciliteit voor de aandelenkoers van WHK?

Normaal gesproken probeert de financier bij dit soort deals een deel van de geconverteerde aandelen op de markt te verkopen.

We hebben gezien dat Lind een deel van haar positie heeft verkocht op basis van de twee ASX-kennisgevingen (20 januari 2023, 23 maart 2023).

We merken echter op dat WHK de optie heeft om de resterende bedragen in contanten te betalen.

Bedrijfsrechten

ALS WHK belangrijk nieuws kan brengen, de aandelenkoers naar boven kan bijstellen en een kapitaalverhoging tegen een hogere aandelenkoers kan afsluiten, een positieve kasstroom kan genereren OF een eenmalige vooruitbetaling uit een contract kan krijgen, dan zou het bedrijf de rest van de Lind-deal gewoon kunnen uitbetalen.

Uiteindelijk willen we WHK nieuws zien brengen en dat waarmaken.

Wat kan er misgaan?

Verkooprisico

Het kan langer duren dan verwacht om grote, lompe cyberbeveiligingscontracten te sluiten, zoals de contracten die WHK in de wacht wil slepen.

WHK vertrouwt op het geld dat deze deals opleveren om de activiteiten te ondersteunen en de interesse in het verhaal te behouden.

Als deals langer duren dan verwacht, komt de balans van WHK onder druk te staan en kan de interesse van investeerders afnemen.

Risico op financiering/verwatering

WHK is net als alle small caps onderhevig aan financierings- en verwateringsrisico.

Kapitaalverhogingen kunnen leiden tot verwatering en kunnen met korting plaatsvinden, waardoor de waarde van WHK aandelen daalt.

Afhankelijk van de markt is het mogelijk dat er geen kapitaal beschikbaar is en dat dit via verschillende instrumenten moet worden verzekerd, wat de financiële prestaties en de aandelenkoers van het bedrijf kan ondermijnen.

Marktrisico

De markt zou kunnen verkopen of een neerwaartse markt zou langer kunnen aanhouden dan verwacht, waardoor de koers van het WHK-aandeel zou kunnen dalen.

Concurrentierisico

De cyberbeveiligingsindustrie is een concurrerende sector. Andere bedrijven kunnen hun intrede doen en belangrijke klanten overnemen.

Onze WHK Investeringsmemo

Naast de belangrijkste risico’s geeft ons WHK Investeringsmemo een korte samenvatting op hoog niveau van onze redenen om te investeren.

In ons WHK Investeringsmemo vind je:

 • WHK’s macro thematiek
 • Waarom we in WHK investeerden
 • Onze WHK “Big Bet” – wat wij denken dat de upside Investment case voor WHK is
 • De belangrijkste doelstellingen die we WHK willen zien bereiken
 • De belangrijkste risico’s voor onze Investeringsthese
 • Ons beleggingsplan

==============Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.