67% van de Indiase bedrijven besteedt belangrijke beveiligingsfuncties uit nu cyberaanvallen toenemen

67% van de Indiase bedrijven besteedt belangrijke beveiligingsfuncties uit nu cyberaanvallen toenemen


New Delhi: Ongeveer 67 procent van de Indiase ondernemingen overweegt de komende drie jaar belangrijke onderdelen van hun beveiligingslandschap uit te besteden aan leveranciers van beveiligingsdiensten (MSSP’s), zo blijkt uit een nieuw IDC-rapport.

Er wordt echter ook vastgesteld dat er een toenemende trend is om het aantal MSSP’s waarmee ondernemingen samenwerken, te consolideren.

Terwijl ze investeren in initiatieven voor digitale transformatie, moeten ondernemingen in India ook kijken naar het uitbesteden van belangrijke functies zoals dreigingsdetectie, beveiligingsactiviteiten en risicobeperking aan externe leveranciers van beveiligingsdiensten als onderdeel van hun bedrijfsstrategie en ook om de operationele efficiëntie en het resultaat te verbeteren.

“Veel ondernemingen gaan in zee met aanbieders van beveiligingsdiensten die wereldwijde mogelijkheden kunnen bieden in een lokaal leveringsmodel en hen kunnen helpen bij het verenigen van hun leveranciersecosysteem door een overvloed aan diensten onder één paraplu aan te bieden”, zegt Sakshi Grover, onderzoeksmanager, Future of Trust, IDC India en Azië/Pacific.

Ongeveer 72,5 procent van de ondernemingen zegt producten of diensten van threat intelligence te gebruiken in hun organisatie, en 26,5 procent zegt van plan te zijn dit in de komende twee jaar te implementeren.

Bijna 92 procent van de ondernemingen zei te geloven dat het gebruik van secure access service edge (SASE) zal groeien als onderdeel van de strategie van hun onderneming om een meer wendbare, alomvattende cyberbeveiligingsstrategie te implementeren.

“De meerderheid van de ondernemingen verklaarde dat de alarmerende toename van geavanceerde externe cyberdreigingen en cyberbeveiligingsaanvallen een van hun grootste uitdagingen is bij het tot stand brengen van organisatorisch vertrouwen vandaag de dag”, bleek uit de bevindingen.

“Beveiliging moet nu een centraal en vitaal onderwerp worden binnen de bedrijfsvoering, in de C-suite en op bestuursniveau. De belangrijkste uitdaging waarmee Indiase ondernemingen vandaag de dag worden geconfronteerd, is de moeilijkheid om het hoofd te bieden aan steeds geraffineerdere externe cyberdreigingen en cyberbeveiligingsaanvallen,” aldus Sharath Srinivasamurthy, Associate Vice President, IDC India.

Dit bericht is het laatst bewerkt op 20 mei 2023 3:23 pmSource link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.