Agentschap Telecom heet vanaf 1 januari Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Agentschap Telecom heet vanaf 1 januari Rijksinspectie Digitale Infrastructuur

Het Agentschap Telecom gaat vanaf 1 januari volgend jaar als de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur door het leven. De huidige naam sluit volgens de toezichthouder niet goed meer aan bij het toezicht en de taken die worden uitgevoerd. Door voor ‘digitale infrastructuur’ te kiezen wordt het bredere werkveld beter gedekt.

De nieuwe Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) behoudt de taken van het huidige agentschap. Daarnaast zal de RDI nadrukkelijker investeren in de digitale veiligheid van Nederland. Bijvoorbeeld door intensiever toezicht te houden op netwerken en de digitale veiligheid van slimme apparaten.

“Er is sprake van een toenemende digitalisering. Dat is een voorwaarde voor een duurzame economische ontwikkeling en brengt ons land verder. Tegelijkertijd brengt het nieuwe kwetsbaarheden en risico’s met zich mee. Maatschappelijke belangen kunnen daardoor onder druk komen te staan. Dat heeft de maatschappelijke opgave van Agentschap Telecom in de loop der jaren veranderd”, aldus inspecteur-generaal Angeline van Dijk.

Bron: https://www.security.nl/posting/773865/Agentschap+Telecom+heet+vanaf+1+januari+Rijksinspectie+Digitale+Infrastructuur?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.