Avast en AVG blokkeren beveiligingsupdates e-mailclient Thunderbird

Avast en AVG blokkeren beveiligingsupdates e-mailclient Thunderbird

De antivirussoftware van Avast en AVG blokkeert beveiligingsupdates voor Thunderbird, zo waarschuwen de ontwikkelaars van de e-mailclient op Twitter. Onlangs beschouwden Avast en AVG nog Mozilla Firefox als ransomware en lieten daardoor de browser crashen. Problemen met het blokkeren van Thunderbird-updates door de antivirussoftware zijn al geruime tijd bekend. Die worden veroorzaakt door het Mail Shield-onderdeel dat inkomende en uitgaande berichten op malware controleert.

In juli klaagden gebruikers al op het forum van Avast over het probleem. Het betreffende forumtopic werd duizenden keren bekeken. Vandaag meldt het Thunderbird-ontwikkelteam dat de antivirusleverancier van het probleem weet en een bètaversie heeft ontwikkeld die een oplossing biedt. Wanneer deze oplossing onder alle gebruikers wordt uitgerold is nog niet bekend. Mozilla-volger Soeren Hentzschel bestempelt de antivirussoftware van Avast en AVG als “snake oil“. Hij adviseert Windows-gebruikers om van het gratis Windows Defender gebruik te maken, dat standaard onderdeel van Windows is, en niets kost. Deze virusscanner is volgens Hentzschel geen “constante bron van problemen”.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/771331/Avast+en+AVG+blokkeren+beveiligingsupdates+e-mailclient+Thunderbird?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.