Cybersecurity-sector leidt voor nieuwe Unicorns in oktober, met nul uit Silicon Valley

Cybersecurity-sector leidt voor nieuwe Unicorns in oktober, met nul uit Silicon Valley


Hoewel er in oktober 2023 negen bedrijven zijn toegetreden tot The Crunchbase Unicorn Board, deed de meerderheid van de bestaande unicorn-bedrijven die vorige maand extra financiering hebben opgehaald dat door middel van uitbreidingsrondes zonder waardestijging, zo blijkt uit een analyse van Crunchbase-gegevens.

Van de nieuwe unicorns richten er twee zich op cyberbeveiliging, terwijl één bedrijf in de categorie generatieve AI viel, een startup uit Beijing die minder dan een jaar oud is.

Interessant is dat er nul bedrijven bijkwamen uit Silicon Valley.

Twee eenhoornbedrijven – Convoy, een vrachtwagenbedrijf, en Olive AI, een aanbieder van schadebeheer in de gezondheidszorg – gingen failliet in de huidige terugval van de marktfinanciering, terwijl veel bedrijven in het bestuur waarden hebben die niet langer zouden standhouden in deze financieringsomgeving.

Defensie-tech Shield AI, dat in 2021 toetrad tot het unicorn-bestuur, was een van de weinige bestaande unicorn-bedrijven die vorige maand financiering ophaalde tegen een hogere waarde, door van zijn waardering van 2022 van $ 2,3 miljard naar $ 2,7 miljard te gaan met zijn meest recente verhoging.

Hier zijn de bedrijven die in oktober zijn toegetreden tot de Unicorn Board, per sector.

Cyberbeveiliging

Vervoer

Ruimtevaart

HR

Fintech

Cleantech

AI

Gezondheidszorg

Van deze lijst zijn er drie bedrijven opgericht in de afgelopen vijf jaar: Headway, Electric Hydrogen en Baichuan Intelligence.

Gerelateerde Crunchbase unicorn zoekopdrachten

Methodologie

De Crunchbase Unicorn Board is een gecureerde lijst die private unicorn bedrijven bevat met post-money waarderingen van $1 miljard of meer en is gebaseerd op Crunchbase data. Nieuwe bedrijven worden toegevoegd aan de Unicorn Board als ze de $1 miljard waardering bereiken als onderdeel van een financieringsronde.

Het Eenhoorn-bestuur weerspiegelt geen interne bedrijfswaarderingen – zoals die zijn vastgesteld via een 409a-proces voor aandelenopties voor werknemers – omdat deze verschillen van, en waarschijnlijk lager zijn dan, een geprijsde financieringsronde. We passen ook geen waarderingen aan op basis van afschrijvingen door investeerders, die elk kwartaal veranderen, omdat verschillende investeerders hetzelfde bedrijf niet consistent zullen waarderen binnen hetzelfde kwartaal.

Financiering aan eenhoornbedrijven omvat alle privéfinancieringen aan bedrijven die als eenhoorn worden aangemerkt, evenals de bedrijven die sindsdien zijn gepromoveerd naar The Exited Unicorn Board.

Houd er rekening mee dat alle financieringswaarden worden gegeven in Amerikaanse dollars tenzij anders vermeld. Crunchbase rekent vreemde valuta om naar Amerikaanse dollars tegen de geldende contante koers vanaf de datum waarop financieringsrondes, overnames, IPO’s en andere financiële gebeurtenissen worden gerapporteerd. Zelfs als deze gebeurtenissen lang na de aankondiging werden toegevoegd aan Crunchbase, worden transacties in vreemde valuta omgerekend tegen de historische contante koers.

Illustratie: Dom Guzman

Minder zoeken. Meer sluiten.

Vergroot uw omzet met alles-in-één prospectieoplossingen van de leider in bedrijfsgegevens.


Blijf op de hoogte van recente financieringsrondes, overnames en meer met de
Crunchbase Daily.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.