EFF: bedrijven als Cloudflare moeten online content niet controleren

EFF: bedrijven als Cloudflare moeten online content niet controleren

Infrastructuurbedrijven als Cloudflare moeten zich niet met de controle en moderatie van online content bezighouden, zo vindt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Onlangs besloot Cloudflare de dienstverlening aan Kiwi Farms te stoppen. Een maatregel die volgens de EFF er waarschijnlijk voor zal zorgen dat infrastructuurbedrijven vaker zullen worden opgeroepen om zich met het controleren van online meningen bezig te houden.

Cloudflare en andere infrastructuurbedrijven spelen door de diensten die ze aanbieden een essentiele rol in de beschikbaarheid van diensten en platforms. “Daarom zijn we voorstander van een content-neutrale positie van deze diensten: ze zijn essentieel voor de online vrijheid van meningsuiting en ze zouden niet de bevoegdheid moeten krijgen om te bepalen wat online is toegestaan en wat niet, boven wat al in de wet is opgenomen”, aldus Corynne McSherry van de EFF

In het verleden zijn er meerder incidenten geweest waarbij partijen als GoDaddy, Google en Cloudflare besloten om websites af te sluiten. Volgens McSherry is het lastig voor infrastructuurproviders om met beleid te komen voor het modereren van online content dat aan de mensenrechtenstandaarden voldoet. En het is met name lastig om beleid en monitoringssystemen op te tuigen wanneer individuele rechten met elkaar te lijken botsen.

De EFF benadrukt dat online acties voor echte schade in de echte wereld kunnen zorgen, maar dat infrastructuurproviders zelden in een positie zijn om die te beoordelen. Ook zouden ze met conflicterende eisen te maken kunnen krijgen, gebaseerd op de regels en waarden van de landen waarin ze opereren.

Infrastructuurproviders kunnen zich dan ook beter richten op het bieden van betrouwbare diensten die anderen kunnen gebruiken voor het verspreiden van hun meningen. Beleidsmakers zouden er voor moeten zorgen dat internetbeleid privacy, de vrijheid van meningsuiting en mensenrechten ondersteunt, zo besluit de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Bron: https://www.security.nl/posting/771033/EFF%3A+bedrijven+als+Cloudflare+moeten+online+content+niet+controleren?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.