Gartner: wereldwijde uitgaven aan cybersecurity stijgen naar 188 miljard dollar

Gartner: wereldwijde uitgaven aan cybersecurity stijgen naar 188 miljard dollar

Volgend jaar zal er wereldwijd meer dan 188 miljard dollar aan informatiebeveiliging en risicomanagement worden uitgeven, een stijging van 11,3 procent ten opzichte van dit jaar, zo voorspelt marktvorser Gartner. Het meeste geld (76 miljard dollar) wordt uitgegeven aan “security services”, zoals consultancy, hardware-ondersteuning, implementatie en outsourcing. Ook naar infrastructuurbescherming en netwerkbeveiligingsapparatuur gaat veel geld, respectievelijk zo’n 32 miljard en 21 miljard dollar. Identity Access Management volgt met 20,7 miljard dollar op de vierde plek.

Aan beveiligingssoftware voor consumenten, zoals virusscanners, wordt volgens Gartner volgend jaar 9.3 miljard dollar uitgegeven. Op een aantal gebieden zullen de uitgaven procentueel sterk stijgen in 2023. Het gaat dan om applicatiebeveiliging en cloudbeveiliging, die respectievelijk een stijging van 25 en 27 procent tegemoet kunnen zien. In de categorie netwerkbeveiliging is zero trust network access (ZTNA) het snelstgroeiende onderdeel.

De marktvorser voorspelt dat in 2025 zeker zeventig procent van de remote access implementaties via ZTNA zal worden gedaan, in plaats van vpn-oplossingen. De overstap naar ZTNA van vpn is één van de redenen voor de toegenomen uitgaven, zo claimt Gartner. “De pandemie heeft hybride werken en de overstap naar de cloud versneld, en daarmee de chief security information officer (CISO) uitgedaagd om een steeds meer gedistribueerde onderneming te beveiligen”, aldus Gartner-analist Ruggero Contu.

Volgens Contu krijgen CISO’s met een steeds groter wordend aanvalsoppervlak te maken, als gevolg van ontwikkelingen zoals cloudadoptie, het samenkomen van IT, OT en IoT, thuiswerken en de integratie met derde partijen. “De vraag naar technologieën en diensten zoals cloud- en applicatiebeveiliging, ZTNA en threat intelligence is groeiende om nieuwe kwetsbaarheden en de risico’s die hier het gevolg van zijn tegen te gaan .”

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/771065/Gartner%3A+wereldwijde+uitgaven+aan+cybersecurity+stijgen+naar+188+miljard+dollar?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.